ΣΥΡΙΖΑ: «Αναγκαία κι απολύτως εφικτή η νίκη»

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Ως μία από τις καλύτερες συζητήσεις της Πολιτικής Γραμματείας στις οποίες έχουν λάβει μέρος χαρακτήρισαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης αρκετά μέλη της Π.Γ., συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, προσθέτοντας πως συζητήθηκαν όλα τα θέματα.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, έγινε μία εξαιρετική και σε βάθος συζήτηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα, αναλύθηκε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Η Πολιτική Γραμματεία θεωρεί τη νίκη στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές τόσο αναγκαία όσο κι απολύτως εφικτή.

Όσον αφορά την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, έγινε αξιολόγηση όλων των δεδομένων, χωρίς ωστόσο να ληφθούν αποφάσεις.

Δεν έγινε συζήτηση για ψηφοδέλτια

Αυτήν την εβδομάδα, εξάλλου, κινητοποιούνται όλοι οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη για τη νίκη του Νάσου Ηλιόπουλου στην Αθήνα και της Ρένας Δούρου στην Αττική.

Δεν έγινε, πάντως, συζήτηση για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με κομματικές πηγές στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά και για το σχεδιασμό του επόμενου χρονικού διαστήματος μπροστά στη μάχη των εθνικών εκλογών.

Σημειώθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην οργάνωση της μάχης των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Να ληφθεί υπόψη το μήνυμα των πολιτών, στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και δίνοντας, ταυτόχρονα, τον αγώνα των ιδεών, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης στις εθνικές εκλογές.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα αντιπαρατεθούν δύο διακριτά πολιτικά σχέδια για το μέλλον της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το κυβερνητικό έργο του, θα αναδείξει το πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία, με βασικούς άξονες την ενίσχυση της  ανάπτυξης, με έμφαση στην παραγωγή και την καινοτομία, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, την ενίσχυση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, το κοινωνικό κράτος και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.

Αποφασίστηκε, επίσης, η διενέργεια  ανοιχτών συνελεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τις επόμενες ημέρες και περιοδείες όλου το στελεχιακού δυναμικού του κόμματος, που μπαίνει με αποφασιστικότητα στη μάχη για την επόμενη ημέρα της χώρας.

Είναι τόσο εφικτή όσο και αναγκαία για τη χώρα η νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές“, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Loading