«Συναγερμός» στη Σούδα για πιθανή άφιξη του Τραμπ

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται ελληνικές και αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή της Σούδας, για το ενδεχόμενο προσγείωσης του Air Force One που θα μεταφέρει στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί την Τρίτη 12 του μηνός με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη και το αεροσκάφος που τον μεταφέρει παντού θα χρειαστεί ανεφοδιασμό. Αυτός σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες ενδέχεται να είναι η ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη και στην αμερικανική βάση που βρίσκεται εκεί.

Η αεροπορική και η ναυτική βάση της Σούδας είναι πολύ σημαντική για τις αμερικανικές και νατοϊκές δυνάμεις, για τον ανεφοδιασμό, τη συντήρηση και την υποστήριξη προσωπικού και εξοπλισμού.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει ωστόσο πιθανός προορισμός για ανεφοδιασμό αποτελεί και η Νάπολη.

Άγνωστες ακόμη οι λεπτομέρειες

Οι λεπτομέρειες για την στάση Τραμπ στη Σούδα είναι ακόμη πολύ περιορισμένες, και ο σχεδιασμός μπορεί να αλλάξει για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες δεν πρέπει να θεωρηθεί απίθανο το ενδεχόμενο συνάντησης του Τραμπ με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ ή ακόμη και με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στην περίπτωση φυσικά που το αμερικανικό προεδρικό αεροσκάφος σταματήσει για ανεφοδιασμό στη Σούδα.

 

 

 

 

Loading