Συζήτηση – παρωδία στη Βουλή απούσης της αντιπολίτευσης!

Σε κοινοβουλευτική παρωδία εξελίσσεται στη Βουλή η συζήτηση των δύο νομοσχεδίων του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον ποινικό κώδικα και τον κώδικα ποινικής δικονομίας.

Η συζήτηση ξεκίνησε χωρίς την παρουσία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με μοναδική εξαίρεση το Ποτάμι, το οποίο ούτως ή άλλως διάγει τις τελευταίες κοινοβουλευτικές ημέρες του, δεδομένου ότι δεν πρόκειται να κατέβει στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η Νέα Δημοκρατία, σε συνέχεια των σχετικών τοποθετήσεων του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και άλλων στελεχών της, δεν προσήλθε καν στη διαδικασία.

Διαφορετική ήταν η τακτική που ακολούθησαν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, τα οποία πήγαν στη Βουλή, κατήγγειλαν την κυβέρνηση για αντιθεσμική τακτική και εν συνεχεία αποχώρησαν από τη συζήτηση.

Προβληματισμός Καλογήρου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Απέρριψε, μεν, το «πολιτικό αφήγημα για μη πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης να συνεχίσει να ασκεί, εκ του Συντάγματος, τα καθήκοντά της», ωστόσο πρόσθεσε ότι η στάση αυτή κινδυνεύει να συμπαρασύρει τη σημερινή συζήτηση για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση που έρχεται στη Βουλή μετά από δεκαετίες.

Η συζήτηση στη Βουλή, πάντως, συνεχίζεται κανονικά με τις τοποθετήσεις εισηγητών του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας περισσότερο… συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας.

Loading