Στην τελική ευθεία με το “Τσίπρας ή Μητσοτάκης”

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Σε μια προσωπική του μάχη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιθυμεί να μετατρέψει το τελευταίο δεκαήμερο πριν τις ευρωεκλογές ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, εκμεταλλευόμενος ή και διαστρεβλώνοντας τα όσα λέει ο πρόεδρος της ΝΔ, στοχεύει στην πλήρη αποδόμηση του αντιπάλου του, δίνοντας έμφαση στις νεοφιλελεύθερες θέσεις του.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως θα αποφύγει και τις προσωπικές επιθέσεις, για τις οποίες πάντως τόσο λοιδορήθηκε κι από βουλευτές του την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι στο δίλημμα “Τσίπρας ή Μητσοτάκης” έχουν προβάδισμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην περιοδεία του ανά τη χώρα ο πρωθυπουργός θα μιλά όλο και για λιγότερο για ΣΥΡΙΖΑ, Ευρώπη και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, προτιμώντας να επικεντρώνει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε καν στη ΝΔ στο σύνολό της.

Βαθύτερος στόχος είναι, βεβαίως, η προσέλκυση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, οι οποίοι είναι ουκ ολίγοι και οι οποίοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, από το Μαξίμου διαρρέουν πως η αναφορά του κ. Τσίπρα σε ντέρμπι κατά την πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha δεν βασίζεται μόνο στο πολιτικό του ένστικτο, αλλά και σε μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με αυτές, η ΝΔ δεν προσεγγίζει καν το 30%, με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνονται και να βρίσκονται πάνω από το 25%.

Αποκηρύσσουν όπως ο Πέτρος τον Ιησού

Από την άλλη, ολοένα κι αυξάνεται ο αριθμός των υποψήφιων δημάρχων που, σαν άλλοι Πέτροι τον Ιησού, αποκηρύσσουν το ΣΥΡΙΖΑ και το χρίσμα του!

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το άτυπο κίνημα συμμετέχουν και δύο αντιπεριφερειάρχες της Ρένας Δούρου, ο Πέτρος Φιλίππου κι ο Γιώργος Καραμέρος, οι οποίοι παρουσιάζονται ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι για τους δήμους Σαρωνικού κι Αμαρουσίου αντιστοίχως.

Από την Κουμουνδούρου, πάντως, υποστηρίζουν πως έχουν αποδείξει, εδώ και δεκαετίες, ότι σέβονται τις δημοκρατικές διεργασίες των τοπικών κοινωνιών, καθώς και τις κατά τόπους προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες και πως η μεγάλη τομή της θέσπισης της απλής αναλογικής στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αδιάψευστος μάρτυρας γι’ αυτό.

Loading