Στην ευρωβουλή στέλνει η Μαρία Σπυράκη το θέμα της ΕΥΑΘ

Στην ευρωβουλή στέλνει η Μαρία Σπυράκη το θέμα της ΕΥΑΘ και της πολυήμερης διακοπής υδροδότησης της Θεσσαλονίκης, με κατεπείγουσα ερώτηση που κατέθεσε στην ευρωπαϊκή επιτροπή.

Στην ερώτησή της η ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι λόγω της διακοπής «ευπαθείς ομάδες όπως ηλικιωμένοι και παιδιά, δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό καθώς έχει παρατηρηθεί θολότητα του νερού στις περιοχές όπου επανέρχεται μερικώς η υδροδότηση».

Πότε προβλέπεται ο αυτοματισμός του συστήματος ύδρευσης;

Η κυρία Σπυράκη αποδίδει το πρόβλημα σε κακή συντήρηση των υποδομών και δικτύων διανομής του νερού και ρωτά την ευρωπαϊκή επιτροπή «τι προβλέπεται για τη χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους έργων υδροδότησης» και «σε ποια φάση υλοποίησης βρίσκεται το συγχρηματοδοτούμενο -ενταγμένο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αρμόδιας εταιρίας ύδρευσης και αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε- έργο “Τηλεέλεγχος και αυτοματισμός του συστήματος ύδρευσης της περιοχής εξυπηρέτησης της ΕΥΑΘ”, προϋπολογισμού 4,15 εκατ. ευρώ» και «πότε προβλέπεται η ολοκλήρωσή του»

Τι απέγιναν οι χρηματοδοτήσεις;

Στο τέλος της ερώτησής της η ευρωβουλευτής της ΝΔ επισημαίνει εάν «έχει χρηματοδοτηθεί κατά το παρελθόν η εταιρία ύδρευσης και αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. από κοινοτικούς πόρους και έχει υποβάλει σχετικά σχέδια για χρηματοδότηση βελτίωσης υποδομών δικτύου την τελευταία πενταετία».

 

Loading