Στα «μαχαίρια» υπουργείο Παιδείας, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Στα «μαχαίρια» βρίσκονται υπουργείο Παιδείας, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ καθώς το πρώτο εκφράζει την «έντονη δυσαρέσκειά» του εξαιτίας της άρνησης των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας, ζητώντας να δουν τον πρωθυπουργό.

«Το υπουργείο εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι εκ μέρους των ομοσπονδιών δεν πρυτάνευσε η υπεύθυνη στάση», ενώ προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα τους κατηγόρησε για «παρωχημένη συνδικαλιστική νοοτροπία που μόνο σε λύσεις δεν οδηγεί».

Όπως ήταν φυσικό η ΔΟΕ δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση.  Μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Θανάσης Κικινής, εξήγησε πως «μετά από την τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον κ. Γαβρόγλου, εκτιμήσαμε ότι το βασικό μας αίτημα, των μαζικών, μόνιμων διορισμών υπερβαίνει την αρμοδιότητά του και είναι θέμα κεντρικής πολιτικής βούλησης, δεδομένων των περιορισμών που υπάρχουν από τους θεσμούς».

Στην αντεπίθεση οι συνδικαλιστές

Θεωρώντας ότι δεν υπήρχε λόγος για μία ακόμη συνάντηση με τον επικεφαλής του υπουργείου Παιδείας κ. Γαβρόγλου, η ΔΟΕ επέλεξε να μην παραστεί, γιατί ζήτησαν «συγκεκριμένη συνάντηση, με συγκεκριμένο πρόσωπο».

«Η επιλογή και η ευθύνη για την μη πραγματοποίηση της συνάντησης με τους εκπαιδευτικούς και για την απουσία απαντήσεων σχετικά με τους διορισμούς είναι του κ. Τσίπρα» απάντησε ο κ. Κικινής στα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η απάντηση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, με τον πρόεδρό της, Νίκο Παπαχρήστο, να τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων πως αφ’ής εξ’ αρχής η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών συνδιοργανώθηκε από τις δύο ομοσπονδίες αλλά η μία είχε αποφασίσει να μην παραστεί στη συνάντηση, θα ήταν μία προβληματική συνάντηση, καθώς δεν θα αντιπροσωπεύονταν και τα δύο μέρη των διοργανωτών.

Loading