Σταμάτης: «Delivery-boy των δανειστών ο Τσίπρας»

Τόσο στη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και στην κυβέρνηση μειοψηφίας, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του, στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο βουλευτής Eπικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σταμάτης.

Όσον αφορά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την κυβερνητική πλειοψηφία, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι «μια κυβέρνηση ‘κουρελού’ στηρίζεται σε 145 βουλευτές και που έχει περιπλανώμενους βουλευτές, δεν έχει τα εχέγγυα για μια ομαλή πορεία κοινοβουλευτικού βίου».

«Απαράδεκτη» η Συμφωνία των Πρεσπών

Αναφερόμενος στην ονοματολογική συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, ο Δ. Σταμάτης, χαρακτήρισε ως «διπλά απαράδεκτη τη συμφωνία αυτή. Επακόλουθο της σύνθεσης της βουλής. Και εγώ στη βουλή είπα ότι αυτή η βουλή η οποία στηρίζεται σε 145 βουλευτές και σε έξι περιπλανώμενους, δεν έχει την ουσιαστική πολιτική εξουσιοδότηση να προχωρήσει στην υποτίθεται ‘λύση’ ενός μεγάλου εθνικού προβλήματος όπως είναι το Σκοπιανό. Δεν είχαν καμία νομιμοποίηση. Η πολιτική νομιμοποίηση που είχαν ήταν τυπική. Η παρούσα ελληνική βουλή, είναι μια κάλπικη επιταγή. Δεν έχει αντίκρισμα. Η προσφυγή στις κάλπες πρέπει να είναι άμεση».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις τετ-α-τετ συνομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της Συνόδου των χωρών του Νότου της ΕΕ, χαρακτήρισε ως «ντροπή για έναν πρωθυπουργό να βγαίνει στο εξωτερικό και να χαρακτηρίζει τα εκατομμύρια των πολιτών που αντιδρούν σε αυτήν την άθλια συμφωνία, άμυαλους, ακροδεξιούς λαϊκιστές. Αυτός που για να βγει έξω από το Μαξίμου, θέλει τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ».

«Το 2015 τότε που υποτίθεται ότι γινόταν εκείνη η ηρωική διαπραγμάτευση, στη πραγματικότητα ο κύριος Τσίπρας, εκτός από τα μέτρα που δέχθηκε, εκτός από το τρίτο μνημόνιο με τα σκληρά μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού, συμφώνησε με τους δανειστές, να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία. Ο κύριος Τσίπρας είναι ένα delivery-boy των δανειστών μας», συμπλήρωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Από την άλλη πλευρά, ο Δ. Σταμάτης, τονισε ότι «αυτό που είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου χθες, είναι η επιτομή της πολιτικής αθλιότητας. Είπε δύο πράγματα. Εμείς αυξάνουμε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, και οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν λόγο  να μας ψηφίζουν. Και δεύτερον, εκείνοι που σκέφτονται να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι έχουν επίσης λόγο, γιατί εμείς θα ανοίξουμε τη πόρτα για να μπουν. Τέτοια εξαθλίωση πολιτική, δεν έχει ξανακουστεί. Έχουν περάσει την εποχή του Μαυρογιαλούρου οι άνθρωποι».

Για την Δικαιοσύνη

Ωστόσο, από την πλευρά του, κατήγγειλε και την στάση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, για την οποία σημείωσε ότι «μόλις υποτίθεται ήρθαν μαρτυρίες 3 ψευτομαρτύρων κουκουλοφόρων, έστειλε την υπόθεση στη βουλή. Τώρα που ένας υπουργός καταγγέλλει έναν άλλον υπουργό ότι τα πήρε από τον Σόρος, δεν έπρεπε να ξαναδιατάξει κατεπείγουσα έρευνα και αμέσως να στείλει τον φάκελο στη βουλή;»

Από την άλλη πλευρά, για τις χθεσινές δηλώσεις του Νίκου Δένδια, για την πορεία την οποία χαράσσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δ. Σταμάτης χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες απόψεις ως «συνισταμένη επιμέρους ίσως και μικροδιαφορών που να υπάρχουν μέσα σε ένα κόμμα εξουσίας».

«Πρώτον, ο κύριος Δένδιας ανασκεύασε, και δεύτερο, την πολιτική την εκφράζει ο πρόεδρος του κόμματος. Και τρίτον, ο κύριος Δένδιας υπήρξε τρεις φορές υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά. Και δεν θέλω να πω τίποτα επ’ αυτού, εγώ το παιχνίδι της εσωστρέφειας στο κόμμα μας δεν πρόκειται να το παίξω», δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

Loading