«Σκληρό ροκ» Τσίπρα στη Βουλή για Novartis

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Σε συνέχεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί, κατά την ομιλία του αυτήν τη φορά στη Βουλή σήμερα Τετάρτη, στη συζήτηση για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, στην ουσία του σκανδάλου Novartis, τη φαρμακευτική δαπάνη και την ειδική μεταχείριση συγκεκριμένων εταιρειών από προηγούμενες κυβερνήσεις.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να αναδείξει τις ειδικές σχέσεις της οικονομικής ελίτ του κλάδου με στελέχη του παλιού πολιτικού συστήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας θα τονίσει πως διαρκής στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της κι ό,τι προβλέπεται θεσμικά για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Παραλλήλως, θα επιτεθεί σε υψηλούς τόνους στη ΝΔ για τα περί σκευωρίας, τη διαρκή επιχείρηση τρομοκράτησης των προστατευόμενων μαρτύρων και τις ευθείες παρεμβάσεις της στη Δικαιοσύνη, στην οποία κατά τα λοιπά ομνύει «α λα καρτ» η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως υποστηρίζουν από το Μαξίμου.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, εκφράζουν στο www.politik.gr το σκεπτικισμό τους για το τι μπορεί να βγει από την Προκαταρκτική.

Αξίζει να μνημονεύσουμε τα λόγια ενός εξ αυτών:

«Καλό είναι το σκληρό ροκ, αλλά είμαι λίγο κουμπωμένος αφού κουβαλάμε πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη», τονίζει, μεταφέροντάς μας την ανησυχία και συναδέλφων του για τη συγκυρία που επιλέχθηκε για να κλιμακωθεί η σκανδαλολογία με την υπόθεση Novartis:

«Βρισκόμαστε σε διαδικασία εξόδου από τα μνημόνια, αξιολογήσεων, διευθέτησης του χρέους, αλλά κι επίλυσης εθνικών θεμάτων όπως το Μακεδονικό και όξυνσης των ελληνοτουρκικών.

Αναρωτιέμαι, επομένως, αν αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να πολώσουμε τον ελληνικό λαό, όταν μάλιστα στο εξωτερικό ‘πουλάμε’ πολιτική σταθερότητα», αναρωτιέται ο ίδιος βουλευτής, ο οποίος δεν είναι ο μοναδικός με παρόμοιες ανησυχίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Loading