Σαπέν: «Η Ελλάδα για λίγες ημέρες δεν βγήκε από το ευρώ»

Την άποψη ότι «η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού και για λίγες μόνο ημέρες δεν βγήκε από το ευρώ» εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης πρόσθεσε: «Φαντάζεστε πόσο πιο τρομερό θα ήταν από αυτά που έζησε η Ελλάδα και οι Έλληνες;» ενώ σε ερώτηση για το αυτό αποτελεί έμμεση αιχμή για τον Γιάνη Βαρουφάκη πρόσθεσε με νόημα ότι «μπορώ να πω, ότι η άφιξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν ανακουφιστική για όλους μας, διότι μπορέσαμε να δουλέψουμε με εποικοδομητικό τρόπο».

Επίσης, ο πρώην υπουργός υπογράμμισε πως «είναι δύσκολο να πει κανείς αν η Ελλάδα βγαίνει από το τούνελ, γιατί αυτό θα το κρίνουν οι Έλληνες και όχι εμείς που βρισκόμαστε στο εξωτερικό. Αυτό που είδα εγώ ωστόσο, είναι ότι η Ελλάδα ήταν στο χείλος του γκρεμού».

Για να καταλήξει πως η χώρα θα μπορούσε να είχε πέσει στον γκρεμό κάτι που θα ήταν τρομερό, όπως τρομερό ήταν και αυτό που γνώρισε η Ελλάδα στην κρίση. Γι’ αυτό αγωνιστήκαμε στο πλευρό της χώρας. Για να μπορέσουν να επωφεληθούν οι Έλληνες από την απαραίτητη αλληλεγγύη. Το ευρώ, μπορεί να φανταστείτε την Ελλάδα, χωρίς ευρώ; Όλοι γνωρίζουν και ιδιαίτερα οι Έλληνες ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικά απόλυτα καταστροφικό».

Loading