Ρωσία : «Οι ΗΠΑ χειραγώγησαν το δημοψήφισμα στα Σκόπια»

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας ότι κατά την ψηφοφορία στη Βουλή των Σκοπίων η οποία ενέκρινε με 80 ψήφους υπέρ τη συνταγματική αναθεώρηση, παραβιάστηκε κάθε κανόνας.

Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα το ρωσικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για ενορχήστρωση και χειραγώγηση της συγκεκριμένης ψηφοφορίας.

Στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο επισημαίνει ότι η ψηφοφορία που άναψε το «πράσινο φως» για τις αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας, έγινε με εκβιασμούς, απειλές και εξαγορά των ψήφων από μέλη της Βουλής.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι, «οι οκτώ ψήφοι που υπολείπονταν από το κοινοβούλιο προκειμένου να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία αποκτήθηκαν με εκβιασμό, απειλή και δωροδοκίες στους βουλευτές της αντιπολίτευσης». Το ρωσικό ΥΠΕΞ μάλιστα στηρίζει τις καταγγελίες αυτές καθώς εντός του κοινοβουλίου την ώρα της ψηφοφορίας ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ ο οποίος παρέμεινε μέχρι το τέλος της διαδικασίας, προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατεύθυνε την ψηφοφορία».

Και η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας ότι «θεωρούμε αυτό που συνέβη, ως σαφή παραβίαση όλων των κανόνων, τόσο από πλευράς δικαίου όσο και άποψη ηθικής».

Loading