Ρελάνς ΣΥΡΙΖΑ για Τσακαλώτο με Σαμαρά

Στο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να χαμηλώσουν τους τόνους ύστερα από τη χθεσινή (Δευτέρα) τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου πως στην ουσία δεν είχε υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές για τον καταπιστευτικό λογαριασμό των 5,5 δισ. με τον οποίο θα μειωνόταν ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα από το 3,5% στο 2,5%, αλλά και θα εξασφαλιζόταν η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα παραπέμπουν το Politik σε σημερινή τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών που διευκρινίζει τα πράγματα, ενώ τονίζουν πως δεν ασκήθηκε καμία πίεση στον ίδιο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανασκευάσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζουν πως κάποια φιλικά στην κυβέρνηση ΜΜΕ βρήκαν την ευκαιρία να προκαλέσουν εσωκομματικό ζήτημα από το πουθενά, ποντάροντας στο ότι ο κ. Τσακαλώτος θεωρείται εσωκομματική αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα.

Οι ίδιες πηγές επιμένουν- λένε, μάλιστα, πως αυτό θα ειπωθεί κι από τον κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη- ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Αρκεί αυτή να γίνει”, όπως σημειώνουν με νόημα, συμπληρώνοντας πως οι μεταρρυθμίσεις που τάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Ευρωπαίους για να τους δελεάσει για τα πλεονάσματα είναι βγαλμένες από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία με τις γνωστές συνέπειες για τη ζωή των πολιτών της.

“Καλά ξεμπερδέματα”

Την ίδια ώρα, από το ΣΥΡΙΖΑ περνούν στην αντεπίθεση εκτιμώντας πως η τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά ως ενός από τους αντιπρόεδρους της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα προκαλέσει νέα ένταση στη σχέση του κ. Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά.

Κι αυτό γιατί ο νυν πρωθυπουργός είχε πει στον πρώην πως δεν θα τον πρότεινε για Επίτροπο γιατί η Ελλάδα δεν θα έπαιρνε μία από τις αντιπροεδρίες.

Καλά ξεμπερδέματα με τον κ. Σαμαρά ύστερα κι από την κωλοτούμπα και για τη Συμφωνία των Πρεσπών”, αναφέρουν χαρακτηριστικά στην Κουμουνδούρου, προβλέποντας γρήγορα εξελίξεις και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, κομμάτι της οποίας ελέγχει ο κ. Σαμαράς.

 

 

Loading