Ρήγας: “Ο Καμμένος συνεργάστηκε άψογα με Βίτσα, γιατί όχι και με Κουβέλη;”

Για τον χθεσινό κυβερνητικό ανασχηματισμό, αλλά και με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται μέσα από την συνεργασία του Πάνου Καμμένου και του Φώτη Κουβέλη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τοποθετήθηκε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM”.

«Ο ανασχηματισμός είχε ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα» τόνισε αρχικά ο Π. Ρήγας και ερωτηθείς για πιθανά προβλήματα στη συνύπαρξη Καμμένου – Κουβέλη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πρόσθεσε: «Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Π. Καμμένος συνεργάστηκε άψογα με τον Δ. Βίτσα, παρά το γεγονός ότι προέρχονταν από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Δεν βλέπω τον λόγο να μην συμβεί το ίδιο και τώρα».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε πως…«έχουμε εξηγήσει πολλές φορές ότι με τους ΑΝΕΛ, έχουμε συμφωνήσει σε ένα πράγμα: Να τελειώσουμε την υπόθεση της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση και την επιτροπεία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

“Στάση ευπρέπειας και σοβαρότητας από Σαλμά”

Σε ερώτηση αναφορικά με την υπόθεση Novartis και την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για προανακριτική κατά των Α. Ξάνθου, Π. Πολάκη και Π. Κουρουμπλή, ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «πρόκειται για μια επιχείρηση συμψηφισμού από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν κάναμε τη δική μας πρόταση για προανακριτική είχαν έρθει από την δικαιοσύνη συγκεκριμένα πράγματα για πολιτικά πρόσωπα. Το σκάνδαλο Novartis ερευνάται σε 29 χώρες και η ΝΔ είναι υπόλογη, αν μη τι άλλο για τις πολιτικές της ευθύνες. Από την άλλη, η στάση του Μ. Σαλμά ήταν μια επιλογή ευπρέπειας και σοβαρότητας».

Τέλος για την σημερινή (1/3) επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή, ο Π. Ρήγας τόνισε πως «τέτοια φαινόμενα συμβάλλουν στην συντηρητικοποίηση της κοινωνίας και των αντιλήψεων και πως σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν πεδίο έκφρασης απόψεων».

Loading