Ρήγας: Ο Ερντογάν λειτουργεί με λογικές σουλτάνου

«Το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης έχει ανοίξει εδώ και ένα χρόνο, γιατί οι θεσμικές αλλαγές αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης. Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης δεν αντιμετωπίζει το θέμα με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, αλλά του κόμματός του», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο γραμματέας  της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας.

Ο γραμματέας  της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο άρθρο περί ευθύνης υπουργών, επικρίνοντας όσους δεν θέλουν την αναθεώρηση  προκειμένου να προστατεύσουν πρόσωπα που εμπλέκονται ποινικά, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις Σκανδαλίδη περί στήριξης της προσπάθειας της κυβέρνησης.

Όσον αφορά στις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ  επεσήμανε τη στροφή της ΝΔ προς μια επικίνδυνη γραμμή που δεν έχει καμία σχέση με την εθνική γραμμή που καθορίστηκε το 2007.

«Ο κ. Μητσοτάκης τυχοδιωκτικά απέφυγε να συναντήσει τον Υπουργό Εξωτερικών προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε ότι όταν διαμορφωθεί μια πιο συγκεκριμένη εικόνα της πορείας των διαπραγματεύσεων θα γίνει εκ νέου ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και της Βουλής.

Δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να παραμείνει νηφάλια απέναντι στη στάση της Τουρκίας, ενώ επέκρινε τη στάση της Τουρκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο κ. Ερντογάν λειτουργεί με λογικές σουλτάνου που δεν βοηθούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας  του και έχουν δημιουργήσει ανοιχτά μέτωπα όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την Ευρώπη και την Αμερική.»

Loading