Ράνια Σβίγκου: «Έρμαιο της ακροδεξιάς πτέρυγας ο Κ. Μητσοτάκης»

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί «έρμαιο της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του, με επικεφαλής τους κυρίους Σαμαρά και Γεωργιάδη».

Παράλληλα, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη Kontra News, κάνει λόγο για «μικροπολιτική σπέκουλα», ακόμη και σε ένα «λεπτό και υπερκομματικό ζήτημα» όπως είναι η ένταση με την Τουρκία.

Στον αντίποδα, υποστηρίζει πως στο ζήτημα της έντασης με την Τουρκία η κυβέρνηση «δείχνει ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα» και παράλληλα «κάνει τα πάντα ώστε να γυρίσουν οι δύο αξιωματικοί στο σπίτι τους».

Προσθέτει, μάλιστα, πως από τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η τακτική της Τουρκίας, δηλαδή η μεγέθυνση ενός συνηθισμένου μεθοριακού επεισοδίου, χρησιμοποιήθηκαν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ ενημερώθηκε αμέσως, τόσο η ΕΕ όσο και το ΝΑΤΟ.

«Καλό θα ήταν, όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο και ιδίως η ΝΔ, η οποία δεν διστάζει να κάνει μικροπολιτική σπέκουλα ακόμα και σε ένα τέτοιο, λεπτό και υπερκομματικό ζήτημα, να αντιληφθούν ότι ο μόνος κερδισμένος, σε πολιτικό επίπεδο, από τέτοιου είδους υπερβολές, είναι η κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία δια του εθνικισμού, προσπαθεί να ξεπεράσει τα πολιτικά της αδιέξοδα, στο εσωτερικό και το εξωτερικό της Τουρκίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Προσπάθεια αντιπερισπασμού»

Όσον αφορά την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής για τη Novartis, η Ράνια Σβίγκου κάνει λόγο για «φτηνή και κακοστημένη προσπάθεια αντιπερισπασμού» η οποία εξελίχθηκε σε «κοινοβουλευτικό φιάσκο» για την αντιπολίτευση.

«Δεν είναι τίποτα άλλο, παρά άλλη μία κίνηση πανικού του κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΝΔ και τμήμα του ΠΑΣΟΚ, με προεξάρχοντες τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Λοβέρδο, στην αρχή αρνήθηκαν ότι υπάρχει σκάνδαλο», συνεχίζει η κ. Σβίγκου, προσθέτοντας πως «από τις θεωρίες συνωμοσίας και τις φαιδρότητες περί πολιτικής δίωξης, πέρασαν στην εκτόξευση σωρείας απειλών κατά πάντων, μη εξαιρουμένης της Δικαιοσύνης».

Το θέμα της ΠΓΔΜ

Όσον αφορά το θέμα της ΠΓΔΜ και της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου, η Ράνια Σβίγκου αναγνωρίζει στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι «συνεπή στάση», ενώ κατηγορεί τη ΝΔ λέγοντας πως «η ΛΑΟποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν περιορίστηκε στη μεταγραφή του νυν αντιπροέδρου της και του κ. Βορίδη, αλλά έχει προχωρήσει εις βάθος».

Τέλος, όσον αφορά την περιβόητη έξοδο από το μνημόνιο, υποστηρίζει πως θα γίνει το καλοκαίρι, εξηγώντας ότι οι οικονομικοί δείκτες αποδεικνύουν βελτίωση της κατάστασης και «δεν πρόκειται για συγκυριακή ανάπτυξη».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ότι «πολλές φορές σκέφτεται και δρα σαν να είναι ακόμα υπουργός Οικονομικών του κ. Σαμαρά».

Loading