Πώς ο Τσίπρας καπελώνει το συνέδριο της Φώφης!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Πως ο Τσίπρας καπελώνει το συνέδριο της Φώφης! Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρουσιάζεται διατεθειμένος να επιτρέψει στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα- ποδόσφαιρο και κρατούμενοι Έλληνες αξιωματικοί- να επηρεάσει τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και συνεπώς του τρίτου ελληνικού προγράμματος, καθώς και την ολοκλήρωση της κατάρτισης του μεταμνημονιακού προγράμματος.

Γι’ αυτό και η συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ της Τετάρτης, αλλά και σε αυτά που θα ακολουθήσουν, περιστράφηκε γύρω από την οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι, εξάλλου, που διαψεύδουν από το Μαξίμου πως έχει τεθεί θέμα από το ΔΝΤ για εφαρμογή της ήδη ψηφισμένης μείωσης του αφορολόγητου από το 2019 αντί για το 2020.

Όλα αυτά, ωστόσο, δεν σημαίνουν πως ο πρωθυπουργός δεν θα αξιοποιήσει στο έπακρο οποιοδήποτε νέο στοιχείο για το σκάνδαλο Novartis το οποίο θα φέρνει σε δύσκολη θέση τη ΝΔ, όπως για παράδειγμα τις επιστολές του φαρμακευτικού κολοσσού στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και την παραδοχή του Γιάννη Στουρνάρα ότι υπήρξε έμμισθος σύμβουλος της Novartis.

Στο σχεδιασμό Τσίπρα, πάντως, περιλαμβάνεται και η αύξηση της πίεσης στο Κίνημα Αλλαγής για μετεκλογική ή και προεκλογική συνεργασία.

Γι’ αυτό και, όπως πληροφορούμαστε, σκοπεύει να αξιοποιήσει την ομιλία του το Σάββατο στο ευρωπαϊκό Προοδευτικό Φόρουμ, στο οποίο συμμετέχουν και οι Ευρωσοσιαλιστές, προκειμένου να καταδείξει την αναγκαιότητα συγκλίσεων απέναντι στις νεοφιλελεύθερες επιλογές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει και η ΝΔ.

«Το Κίνημα Αλλαγής και προσωπικώς η Φώφη Γεννηματά πρέπει κάποια στιγμή σύντομα να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν», αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, πως το συγκεκριμένο φόρουμ διοργανώνεται τις ίδιες ημέρες με το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, με το στόχο και του «καπελώματός» του από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να είναι εμφανής.

Αξίζει, εξάλλου, να σημειώσουμε πως οι ίδιες κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν στο www.politik.gr πως δεν υπάρχουν σύννεφα στη σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο και οι δύο άνδρες συνομιλούν σε τακτική βάση.

 

Loading