Πώς ο Αλέξης έχει κάνει άνω κάτω την Φώφη!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Όσο περνά ο καιρός ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται ολοένα και πιο… μακιαβελικός!

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως αποδέχεται, για παράδειγμα, το «διαίρει και βασίλευε» του συγγραφέα του «Ηγεμόνα» ως πολιτική τακτική η οποία μπορεί να του εξασφαλίσει νέα θητεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται, άλλωστε, και η σημερινή συνάντησή του με τον Σταύρο Θεοδωράκη με αφορμή την πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού για συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Έξαλλη η Φώφη

Η Φώφη Γεννηματά είναι έξαλλη με αυτή τη συνάντηση και με τη σύμπλευση του κ. Θεοδωράκη με την κυβέρνηση, τουλάχιστον όσον αφορά τα εθνικά θέματα.

Δεν κρύβει, άλλωστε, σε συνεργάτες της πως ο εταίρος της στο Κίνημα Αλλαγής επιδεικνύει πολιτική αφέλεια αν πιστεύει ότι ο προσεταιρισμός του από τον πρωθυπουργό περιέχει μόνο το αγνό κίνητρο της διαμόρφωσης ενιαίας κομματικής γραμμής για τα εθνικά θέματα.

Η πρόεδρος, ωστόσο, του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής δεν ανησυχεί μόνο για τον κ. Θεοδωράκη, αλλά και για το ότι δύο ακόμα σημαντικά στελέχη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς δείχνουν να συμπλέουν με τον κ. Τσίπρα σε κομβικά ζητήματα, μολονότι η ίδια επιθυμεί να κρατά πολιτική ίσων αποστάσεων απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ.

Παπανδρέου και Ραγκούσης

Ο λόγος γίνεται για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιάννη Ραγκούση, οι οποίοι συμφωνούν με την κυβερνητική γραμμή τόσο για το Μακεδονικό όσο και στον τρόπο διαχείρισης της επιδείνωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο πρώην πρωθυπουργός κι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, όπως πληροφορούμαστε, έχουν αποκτήσει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με κυβερνητικό στέλεχος το οποίο θεωρείται της απόλυτης εμπιστοσύνης του κ. Τσίπρα.

Άλλωστε και οι δύο άνδρες είναι από εκείνους στο Κίνημα Αλλαγής που προκρίνουν μια μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κεντροαριστερής κυβέρνησης, από μια σύμπραξη με τη ΝΔ των Κυριάκου Μητσοτάκη κι Άδωνι Γεωργιάδη.

Κι αυτή τους η στάση μόνο μειοψηφική δεν είναι στο Κίνημα Αλλαγής, παρότι στελέχη όπως ο Βαγγέλης Βενιζέλος κι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι σφόδρα αντίθετοι.

 

Loading