Πώς η τουρκική ακταιωρός εμπόδισε το σκάφος του Λιμενικού (vd)

Ένα βίντεο που μετέδωσε σήμερα στο δελτίο ειδήσεων ο ΑΝΤ1, καταδεικνύει το περιστατικό που προκλήθηκε σήμερα (4/4) το πρωί, όταν τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του ελληνικού λιμενικού, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος, πολύ κοντά στη Χίο. Το σκάφος του λιμενικού που έκανε περιπολία, εντόπισε λέμβο με 53 μετανάστες, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, η οποία κινούνταν προς τις ακτές της Χίου. Στο σημείο της επιχείρησης διάσωσης έφτασε και δεύτερο περιπολικό σκάφος του λιμενικού καθώς το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής αν και ήταν πολύ κοντά στη Λέμβο, μάλλον παρενοχλούσε παρά έκανε προσπάθειες να την ακινητοποιήσει.

Πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Όταν τελικά η λέμβος πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, το λιμενικό την ακινητοποιήσει και ξεκίνησε την περισυλλογή των επιβαινόντων σε αυτή, κάποιοι από τους οποίους είχαν πέσει στη θάλασσα. Ωστόσο, μαζί με τη λέμβο στα ελληνικά ύδατα πέρασε και το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, αρχίζοντας επικίνδυνους ελιγμούς, οι οποίοι σύμφωνα με το λιμενικό, «δυσχέραναν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης».

Loading