«Πυρά» Κεραμέως για κυβέρνηση και Παρασκευόπουλο

Με έντονη κριτική στην κυβέρνηση απαντά η Νίκη Κεραμέως και η Νέα Δημοκρατία στη συγκρότηση Επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης από το Υπουργείο Παιδείας.

Η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση, ότι αντί να λύσει το θέμα του ασύλου, επιλέγει να συγκροτήσει ακόμη μία Επιτροπή. Παράλληλα, αφήνει αιχμές για την επιλογή του επικεφαλής της Επιτροπής.

Τι αναφέρει η κ. Κεραμέως

«Η αντίδραση του Υπουργού Παιδείας στην κατάσταση διαρκώς διογκούμενης ανομίας που επικρατεί στα Πανεπιστήμια της χώρας, μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για εγκληματικά επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, είναι η συγκρότηση ακόμη μιας Επιτροπής», αναφέρει αρχικά η κ. Κεραμέως.

«Μιας Επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων που αφορούν στην ακαδημαϊκή ελευθερία, την ειρήνη και την παραβατικότητα στους χώρους των ΑΕΙ, επικεφαλής μάλιστα της οποίας τέθηκε ο  πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης  της Κυβέρνησης, κ. Παρασκευόπουλος, γνωστός για τον περίφημο νόμο του που αποφυλάκισε χιλιάδες βαρυποινίτες», συνεχίζει η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

«Αν η Κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να λύσει το πρόβλημα, αντί για τη συγκρότηση μίας ακόμη Επιτροπής, θα τροποποιούσε την προβληματική ρύθμιση που νομοθέτησε για το άσυλο», καταλήγει η κ. Κεραμέως.

Στο δρόμο που χάραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι δηλώσεις της κ. Κεραμέως έρχονται λίγες ώρες μετά την έντονη κριτική που είχε ασκήσει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο επικεφαλής της ΝΔ είχε δεσμευτεί, ότι η τροποποίηση του πλαισίου για το άσυλο θα αποτελέσει έναν από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησής του.

Loading