«Πυρά» ΔΗΜΑΡ κατά Αντωνοπούλου και κυβέρνησης

«Θέμα ηθικής τάξης» συνιστά η παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ. Σε σχετική ανακοίνωσή της, μάλιστα, ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καλώντας την να αποσύρει τη σχετική διάταξη που είχε ψηφίσει και η οποία επιτρέπει στους υπουργούς να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου.

«Μέσα στη βαθιά οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα αποκαλύπτεται ότι η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, έλαβε επιδότηση ενοικίου 12.000 ευρώ ετησίως για την ενοικίαση διαμερίσματος, όταν είναι προφανές από τα εισοδήματα της ότι δεν την χρειάζεται», αναφέρει αρχικά η ΔΗΜΑΡ.

«Η κυβέρνηση άλλαξε το νόμο»

«Πρόκειται όμως για το ένα μόνο σκέλος αυτής της υπόθεσης, καθώς η Υπουργός αξιοποίησε σχετική διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα το 2015. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άλλαξε το νόμο ώστε να λαμβάνουν και οι Υπουργοί επιδότηση ενοικίου!», προσθέτει η ΔΗΜΑΡ και συνεχίζει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι ήρθε στην κυβέρνηση για να αλλάξει τα κακώς κείμενα της χώρας και αντί για αυτό διευρύνει τις παθογένειες αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την αίσθηση της κοινωνικής αδικίας αλλά και απαξίωσης του πολιτικού συστήματος. Νομοθετεί ακόμη και αυτά που κανείς προηγούμενος δεν διανοήθηκε να κάνει την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε μνημόνια.

Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί την κυβέρνηση, που δηλώνει μόνο στα λόγια ότι θέλει να υπερασπίζεται τα φτωχότερα στρώματα, να αλλάξει άμεσα το νόμο ώστε να μην τον εκμεταλλεύονται εύποροι Υπουργοί.

Για εμάς η παραίτηση της Υπουργού συνιστά θέμα ηθικής τάξης».

Loading