“Πρωταθλήτρια” η Ελλάδα στην ανεργία των νέων

«Πρωταθλήτρια» Ευρώπης στην ανεργία των νέων κάτω των 25… με ποσοστό 40,8% αναδείχθηκε η Ελλάδα βάσει των στοιχείων που δημοσίευσε η Eurostat για τον Οκτώβριο του 2017.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια αρνητική πρωτιά η οποία στιγματίζει την κυβέρνηση, δεδομένου ότι την ίδια στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εργασίας καυχώνται ότι μείωσαν την ανεργία.

Δευτεραθλήτρια Ευρώπης είναι η Ισπανία, με την ανεργία των νέων κάτω των 25 χρόνων να κυμαίνεται στο 36,8% και ακολουθεί η Ιταλία με 32,3%. Αντίθετα η χώρα με τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας σε αυτήν την ηλικία είναι η Τσεχία (μόλις 4,9%) και έπονται Γερμανία 6,6% και Εσθονία 6,8%.

Σκληρά τα χρόνια της ύφεσης

Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές οι παραπάνω δείκτες δεν αποτελούν έκπληξη, καθώς τα χρόνια της ύφεσης και των πολιτικών λιτότητας «υπήρξαν ιδιαίτερα σκληρά», με αποτέλεσμα την εκτίναξη της ανεργίας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το AFP σε σχετικό του δημοσίευμα.

Αντιστρόφως ανάλογη πορεία με την Ευρώπη

Σε κάθε περίπτωση το 40,8% που καταγράφεται στην Ελλάδα φαντάζει και είναι τρομακτικό αν αναλογιστεί κανείς ότι το σχετικό ποσοστό ανεργίας σε άτομα κάτω των 25 χρόνων στην Ε.Ε. είναι 16,1%, καταγράφοντας νέα πτώση και στην ευρωζώνη δεν ξεπερνά το 17,9%. ακολουθώντας επίσης καθοδική πορεία.

 

Loading