«Αναπαλαίωση» ο ανασχηματισμός με Κουβέλη

Προεκλογικού τύπου είναι ο ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας μικρές και ανεπαίσθητες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Επί της ουσίας, ο πρωθυπουργός αντικατέστησε μόνο το Γιάννη Μουζάλα, «βόλεψε» το Φώτη Κουβέλη, στον οποίο είχε… πολιτική υποχρέωση από την προεδρική εκλογή του 2014, και φυσικά κάλυψε τις κενές θέσεις των τριών παραιτηθέντων (Παπαδημητρίου, Αντωνοπούλου, Ζουράρι).

Τις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Νέος Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης (στη θέση του παραιτηθέντος Δημήτρη Παπαδημητρίου) αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, «τον οποίο ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο Κυβερνητικό έργο», ο Δημήτρης Βίτσας.

Τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.

Επίσης, Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη (στη θέση του προ μηνός παραιτηθέντος Κώστα Ζουράρι· μειώνεται έτσι ο αριθμός των εκπροσώπων των ΑΝΕΛ στο υπουργικό συμβούλιο).

Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο, μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος (στη θέση της παραιτηθείσας Ράνιας Αντωνοπούλου).

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο κος Κωνσταντίνος Στρατής (με αρμοδιότητα τον Πολιτισμό· νέα θέση. Με τη θέσπιση της θέσης αυτής, παραμένει ίδιος ο αριθμός των μελών του υπουργικού συμβουλίου, καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέλαβε και θέση υπουργού. Ο Κώστας Στρατής, μάλιστα, έχει υπάρξει στενός συνεργάτης του Γιάννη Δραγασάκη στην αντιπροεδρία, την οποία εκπροσωπούσε και σε διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς).

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, «οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες, ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα».

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και όλες τους» είπε.

Loading