Πιτσιόρλας: «Στροφή Μητσοτάκη προς τα δεξιά»

Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και τα πορίσματα που βγήκαν από αυτό κλήθηκε να σχολιάσει ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ο κ. Πιτσιόρλας δε στάθηκε τόσο στη στάση του κόσμου, όσο στο πώς αυτό επιχειρήθηκε να αξιοποιηθεί από μία «εσωκομματική πτέρυγα της ΝΔ».

«Δεξιά μετατόπιση»

Ο κ. Πιτσιόρλας, λοιπόν, υποστήριξε πως το σημαντικότερο που «βγήκε» από το συλλαλητήριο, ήταν η απόπειρα αξιοποίησης του συλλαλητηρίου εκ μέρους μιας «εσωκομματικής πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας», προκειμένου «να δεσμεύσει την ηγεσία της σε ακραία πολιτική επί του θέματος και, μέσω αυτής, σε μια συνολικότερη δεξιά μετατόπιση».

Μάλιστα, ο υφυπουργός Οικονομίας εξέφρασε την άποψη, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «παγιδευμένος σε λανθασμένους χειρισμούς γύρω από το Σκοπιανό» και «δίνει τον τόνο της αποφασιστικής στροφής προς τα δεξιά».

«Απαρχή σοβαρών ανακατατάξεων στη ΝΔ»

Παράλληλα, προέβλεψε σοβαρές ανακατατάξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να είναι προσηλωμένος στην επιδίωξη να εκφράσει μια νέα κοινωνική συμμαχία, που αντιλαμβάνεται την ανάγκη της μεγάλης στροφής στην πορεία της χώρας».

Ο ίδιος θεωρεί πως η κυβέρνηση «μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για μια «αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας σε όλα τα διεθνή fora» και υποστήριξε πως «ο ιστορικός -αποκαλούμενος- προοδευτικός χώρος θα σταθεί απέναντι στον δεξιό παροξυσμό επί του θέματος».

Προβλέπει επενδύσεις

Όσον αφορά το κομμάτι της οικονομίας και των επενδύσεων, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύουν οι τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών, της βιομηχανίας, της υγείας και της αγροδιατροφικής αλυσίδας.

Πρόσθεσε, δε, ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις και για την άνθηση της ναυπηγοεπισκευής και και της κατασκευής πλοίων στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση των δύο μεγάλων λιμανιών της χώρας, σχολίασε ότι «η ένταξη αυτής της υποχρεωτικής διαδικασίας σε μια συνολική στρατηγική αναβάθμισης του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας δίνει ήδη θεαματικά αποτελέσματα και φέρνει σε αμηχανία όσους μας πίεσαν προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading