Πεντάγωνο: «Τούρκοι έστησαν ενέδρα στους έλληνες»!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Πεντάγωνο: “Τούρκοι καταδρομείς έστησαν ενέδρα στους αξιωματικούς”! «Τα σωστά ερωτήματα είναι το πότε και το πού κι όχι το αν», μας… διορθώνουν στρατιωτικές πηγές του Πενταγώνου όταν τις ρωτάμε αν φοβούνται θερμό επεισόδιο με θύτη για μια ακόμα φορά την Τουρκία.

Οι ίδιοι πολύ καλώς πληροφορημένοι άνθρωποι, μάλιστα, μας λένε πως οι δύο Έλληνες αξιωματικοί έπεσαν θύματα ενέδρας Τούρκων καταδρομέων και πως η σύλληψή τους δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού η γείτονας περίμενε παρόμοιο λάθος εδώ και καιρό.

Σε αυτό το πλαίσιο, κι απαντώντας στη δυσαρέσκεια που υπάρχει στο Μαξίμου για τους χειρισμούς της στρατιωτικής ηγεσίας, σημειώνουν πως οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έπρεπε να είναι αυτές που αισθάνονται δυσαρεστημένες γιατί δεν τους επιτρέπει η πολιτική ηγεσία να απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο, συλλαμβάνοντας, για παράδειγμα, Τούρκους λιμενικούς όταν κάνουν τη «βόλτα» τους στα Δωδεκάνησα.

Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, εκτιμούν πως η επόμενη τουρκική κλιμάκωση θα λάβει χώρα στα νησιά, όπου άλλωστε η Άγκυρα μιλά για γκρίζες ζώνες, κι όχι στον Έβρο.

Όπως κι αν έχει, είναι κοινός τόπος στο Πεντάγωνο ότι ο Πάνος Καμμένος τελεί σε δυσμένεια από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον θεωρεί πλέον βαρίδι για την κυβέρνησή του και δεν το κρύβει.

Ακούγεται, μάλιστα, έντονα πως ο Φώτης Κουβέλης δεν ανάλαβε την θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας για να παραμείνει για καιρό υφιστάμενος του κ. Καμμένου, αλλά για να τον αντικαταστήσει εν ευθέτω χρόνω.

Κι αυτός ο εύθετος χρόνος μπορεί να έρθει με μια συμφωνία για το Μακεδονικό στην οποία θα αντιταχθεί ο υπουργός Άμυνας, δίνοντας στον πρωθυπουργό το πρόσχημα αντικατάστασής του με τον κ. Κουβέλη, εξέλιξη που θα ικανοποιήσει και το διεθνιστικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τον κ. Καμμένο.

«Ο Φώτης ήρθε για να μείνει», όπως λένε με νόημα οι ίδιες πηγές, οι οποίες από την άλλη υποβαθμίζουν το ζήτημα με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, υποστηρίζοντας πως δεν είναι αυτός ο λόγος που ο υπουργός Άμυνας έπεσε στη δυσμένεια του πρωθυπουργού.

Loading