Παυλόπουλος: «Ένας ακόμη κρίκος στις καλές σχέσεις Ελλάδας – Μ. Βρετανίας»

Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα (9/5) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος τον πρίγκιπα Κάρολο και την δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, σε μια συνάντηση την οποία χαρακτήρισε «ιστορική» προσθέτοντας ότι «η επίσκεψη προσθέτει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των πολύ καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας».

«Ποτέ δεν ξεχνάμε τον Λόρδο Βύρωνα, το Ναυαρίνο και τους κοινούς αγώνες που οι δύο χώρες δώσαμε σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους. Αυτή η επίσκεψη προσθέτει έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσία φιλίας που έχουμε από τη σύσταση του ελληνικού κράτους» υπογράμμισε αρχικά ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε πως οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες υπήρξαν ανέκαθεν στενοί, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στις ρίζες που έχει στην Ελλάδα, ο πατέρας του πρίγκιπα Καρόλου.

Τέλος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά τη σημερινή επίσκεψη θα ακολουθήσουν κι άλλες.

“Μόνο θερμά λόγια έχω για την Ελλάδα”

Από την δική του πλευρά, ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρθηκε και αυτός στις σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών, καθώς τόνισε ότι «για την Ελλάδα έχω μόνο θερμά λόγια να πω. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα μας δοθούν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον να ξανασυναντηθούμε».

Επίσης δήλωσε εξαιρετικά ευγνώμων για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε η ελληνική πλευρά, γνωστοποιώντας ότι έχει συναντήσει Έλληνες σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Loading