Πατούλης: «Μονόδρομος το δημοψήφισμα» για την πΓΔΜ

Αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επικύρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια κατέθεσε εκ νέου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης από τη Θεσσαλονίκη.

«Την τελική απόφαση δεν πρέπει να την πάρει η Βουλή αλλά ο λαός. Το δημοψήφισμα είναι μονόδρομος. Είναι δημοκρατική διέξοδος» τόνισε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου για το ζήτημα των Σκοπίων, που διεξήχθη σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και με τη συμμετοχή των επικεφαλής των αυτοδιοικητικών φορέων.

«Εμείς θέλουμε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε. Υπάρχει δυσαρμονία ανάμεσα στη θέληση του λαού και την συμφωνία την οποία υπέγραψε ο κ. Κοτζιάς. Είναι πρωτοφανής η αλαζονεία του Υπουργού Εξωτερικών με όσους διαφωνούν με την υπογραφή της συμφωνίας. Είναι πρωτοφανής η αγριότητα με την οποία αντιμετώπισε τους πολίτες η Αστυνομία» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης. Όπως είπε, «υπήρξε αδικαιολόγητη βία και κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτό».

Τζιτζικώστας: «Δεν εκπροσωπούμε κανένα κόμμα αλλά τους πολίτες»

Ερώτηση σχετικά με το αν οι αντιδράσεις κάποιας μερίδας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν να κατηγορηθούν για στήριξη στην αντιπολίτευση δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Δεν εκπροσωπούμε κανένα κόμμα παρά  μόνο τους πολίτες των περιοχών της Δυτικής, της Κεντρικής και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των Δήμων που μας εξέλεξαν» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε ότι «στις κινήσεις μας δεν υπάρχει πολιτικός δόλος».

Ερωτηθείς σχετικά με την απουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης από τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε με νόημα ότι «όλοι κρινόμαστε από αυτά που λέμε και αυτά που δε λέμε. Από αυτά που κάνουμε και αυτά που δεν κάνουμε. Από τις παρουσίες και από τις απουσίες από κρίσιμες στιγμές».

Κυρίζογλου: «Διαφωνούμε με τη στάση του Γ. Μπουτάρη για το ονοματολογικό»

Την αντίθεση του με τη στάση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για την ονομασία των Σκοπίων εξέφρασε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου. «Διαφωνούμε με τη στάση του Γ. Μπουτάρη για το ονοματολογικό» τόνισε ο κ. Κυρίζογλου.

Σχετικά με την απουσία Μπουτάρη από τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Κυρίζογλου διευκρίνισε ότι στην εκδήλωση δίνουν το παρόν μόνο οι Πρόεδροι των Ενώσεων, ενώ ο κ. Μπουτάρης έχει παραιτηθεί από μέλος της ΚΕΔΕ.

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συνεδριάσουν για το θέμα την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 στη Θεσσαλονίκη, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και Πρόεδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου.

Μαρία Βλάχου

Loading