Παρά λίγο να πέσουν… μπουνιές στη Βουλή! (vd)

Λίγο έλειψε να πέσουν… μπουνιές στη Βουλή, καθώς ανέβηκαν επικίνδυνα οι τόνοι την ώρα που βρισκόταν στο βήμα της Ολομέλειας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

Κατά την ομιλία του, επικαλέστηκε την επιστολή των παμμακεδονικών ενώσεων και τις απειλές προς τους βουλευτές που θα συναινέσουν σε σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ. Κάποια στιγμή, μάλιστα, ανέφερε πως «βγήκε και έκλαιγε ο πρόεδρος της Βουλής» και όταν κάποιοι βουλευτές άρχισαν να διαμαρτύρονται για τα λεγόμενά του, εκείνος «ξέφυγε» και άρχισε να φωνάζει, όντας εκτός εαυτού, «Σταμάτα, ρε προδότη!», «Προδότες, πουλημένοι!».

Η αντίδραση του Ξυδάκη και η… απόσταση αναπνοής

Το παραλήρημα του Γιάννη Λαγού προκάλεσε την παρέμβαση του Νίκου Ξυδάκη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε από τα έδρανα και έκανε νόημα στον Λαγό να κατέβει από το βήμα. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν… πτοήθηκε και του απάντησε «Φύγε από δω ρε!» και ο Ξυδάκης πλησίασε στο βήμα και διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Όπως θα διακρίνετε και στο σχετικό video, μάλιστα, οι δύο άνδρες έφτασαν σε απόσταση… αναπνοής και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια. Γι’ αυτόν το λόγο, εξάλλου, ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης, εκτός από τις παραινέσεις προς τους βουλευτές να ηρεμήσουν, κάλεσε και τη φρουρά της βουλής, για να αποφευχθούν τα… χειρότερα.

«Αποκλείεται να συνεχίσει τη διαδικασία το προεδρείο, με τέτοια εξυβριστική συμπεριφορά. Εάν συνεχιστεί, θα έχουμε χειρότερη εξέλιξη. Καλύτερη απάντηση από τη δική σας ηρεμία δεν πρόκειται να υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά και διέκοψε προσωρινά τη συνεδρίαση.

Τα… γαλλικά έδιναν και έπαιρναν

Την ώρα της έντασης, πάντως, έδιναν… και έπαιρναν τα «γαλλικά» και οι φωνές από τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, γεγονός που ανέβασε ακόμη περισσότερο το «θερμόμετρο» στην αίθουσα. Τελικά, η χειροδικία αποφεύχθηκε με την παρέμβαση των αστυνομικών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αργότερα ο Νίκος Ξυδάκης, ο Γιάννης Λαγός κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, αλλά μπήκαν μπροστά του ένας αστυνομικός και ένας βουλευτής. Ο Νίκος Ξυδάκης φέρεται να του είπε «Θα με δείρεις, ρε; Τι συμβαίνει». Ο Λαγός φέρεται να άρχισε να φωνάζει «Προδότη, πουλημένε, πήγαινε να πουλήσεις τη Μακεδονία;» και ο Ξυδάκης να του απάντησε: «Χιτλερόψυχε, αρνητή της δημοκρατίας, υπόδικε, εσύ πούλησες στην Κύπρο».

Δείτε το σχετικό video:

Loading