Παπαδημούλης: «Η Κομισιόν διαψεύδει τη θλιβερή δήλωση Σημίτη»

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό που διαθέτει στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Βασίλης Παπαδημούλης, σχολίασε την απάντηση του εκπροσώπου της Κομισιόν στο «Euroactiv.com».

«Η Κομισιόν διαψεύσει έντονα και επίσημα, τη θλιβερή δήλωση Σημίτη, ότι η Ελλάδα δήθεν οδηγείται σε νέο μνημόνιο. Ηχηρό ευρωπαϊκό χαστούκι για τις εγχώριες Κασσάνδρες. Η Ελλάδα βγήκε οριστικά από τα μνημόνια που την έβαλαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ! Προχωρούμε μπροστά!» τόνισε χαρακτηριστικά ο Β. Παπαδημούλης.

Ο τελευταίος στηρίχτηκε στις δηλώσεις εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο «Euroactiv.com» ο οποίος σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα επιστροφής της Ελλάδας στα μνημόνια με βάση τη δήλωση Σημίτη τόνισε: «Δεν απαντούμε σε σχόλια. Η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς το τριετές πρόγραμμα σταθερότητας τον περασμένο Αύγουστο. Η θέση της στην καρδιά της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι διασφαλισμένη».

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στάθηκε και στην πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής αναφέροντας ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 διασφαλίζει τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Loading