«Παμμακεδονικές Ενώσεις μάς απειλούν με θάνατο»

«Παμμακεδονικές Ενώσεις μάς απειλούν με θάνατο» (vd)
INTIME

«Κάποιοι έχουν ξεφύγει» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος όχι μόνο στους βουλευτές και τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής για την επίθεσή τους στους μουσουλμάνους βουλευτές, αλλά και στο εξώδικο που απέστειλαν και στα 300 μέλη του Κοινοβουλίου η ΠΟΠΣΜ και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Καναδά, Ν. Αφρικής και Αυστραλίας, ζητώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ονομασία της πΓΔΜ, ενημερώνοντάς τους ότι, αν υπερψηφιστεί –χωρίς δημοψήφισμα– η «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη “Μακεδονία” που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή», τότε διαπράττονται τα αδικήματα «της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, […] που τιμωρούνται το μεν πρώτο με ισόβια κάθειρξη, το δε δεύτερο με θάνατο».

Η ομιλία του Νίκου Βούτση

«Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν εννοώ μόνο την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι έχουν ξεφύγει σε όλη την Ευρώπη και αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια λογικές με τις οποίες ανενδοίαστα προχωρούν στην εξύμνηση των ναζί. Και έχουν ξεφύγει κάποιοι και εδώ γιατί μοιράστηκαν στους Έλληνες βουλευτές κείμενα από εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και λένε ότι η ποινή είναι ο θάνατος ή τα ισόβια σε όποιον τολμήσει να ψηφίσει την πρόταση του υπουργείου εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης –εάν και όποτε έρθει στη Βουλή– για σύνθετη ονομασία. Κάποιοι έχουν ξεφύγει, και δεν είμαστε ούτε γραφειοκράτες που περνάμε από δω για να τελειώνουμε την τρέχουσα νομοθετική εργασία και τα τρέχοντα προβλήματα και να κάνουμε πως δεν ακούμε ή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω γύρω».

[…]

«Αυτή η Βουλή δίνει τη δυνατότητα παρουσίασης παρέμβασης και ισότητας και στους αρνητές της Δημοκρατίας. Όμως δεν είναι δυνατόν η Βουλή να βρίσκεται σε ομηρία, η Βουλή να σιωπά, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συμψηφισμό, να δίνουμε άλλοθι σε αυτόν το διχαστικό, μίζερο, εμπαθή και ρατσιστικό λόγο μέσα στην ίδια την Βουλή. Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα βουλευτές είναι ισότιμοι μαζί μας, και όχι απλώς τιμώνται αλλά βρίσκονται και στην πρώτη γραμμή της κοινοβουλευτικής δράσης. Θα πρέπει να τύχουν απ’ όλους μας και μιας σαφούς πολιτικής και ηθικής υποστήριξης από το σύνολο των Ελλήνων βουλευτών, έτσι ώστε να μην τολμήσει κανείς, είτε βρίσκεται στην Αυστραλία και στην Αμερική είτε στην Αυστρία είτε σε αυτά τα έδρανα, να μην αποτολμήσει κάνεις ποτέ ξανά μέσα σε αυτήν την αίθουσα να μιλήσει για κατασκόπους και πράκτορες».

Loading