«Παίξαμε για το Κύπελλο, τώρα παίζουμε για το πρωτάθλημα»

Λάβρος κατά της ΝΔ για την οικονομία αλλά και την εξωτερική πολιτική ήταν ο Υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς κατά τη συνέντευξη του στην εκπομπή του flash 99,4 «Μιλάμε πολιτικά».

Ο κ. Παππάς κάλεσε τους πολίτες να «μην ξεχάσουν τι έγινε στην Ελλάδα το 2010 -14. οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν έχουν κάνει την αυτοκριτική τους» πρόσθεσε.

«Ζητάνε την ψήφο του λαού για να κάνουν ακριβώς τα ίδια, μη θεωρείτε τυχαίο ότι τα στελέχη της ΝΔ που επιδιώκουν να ζωγραφίσουν ένα γκρίζο καμβά» επεσήμανε και σημείωσε ότι «είμαστε η παράταξη της αισιοδοξίας και της ανάκαμψης»

Μίλησε για τα θετικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα και κατηγόρησε την ΝΔ ότι σχεδιάζει να κάνει «σκούπα στις 120 δόσεις, να εφαρμόσει την εφταήμερη εργασία και φέξε μου και γλίστρησα για τις  φοροελαφρύνσεις».

Προειδοποίησε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ θα φέρει «υφεσιακές επιπτώσεις και καινούργια κύματα περικοπών»

«Το κόμμα που κυβερνά συγκεντρώνει τη δυσαρέσκεια»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κλήθηκε να σχολιάσει το μεγάλο ποσοστό που συγκέντρωσε η ΝΔ στις ευρωεκλογές.

«Το κόμμα που κυβερνά συγκεντρώνει τη δυσαρέσκεια. Είμαστε η παράταξη που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, κυβερνάμε 4,5 χρόνια. Αλλά τα προβλήματα που συσσώρευσε η απώλεια του 25% του ΑΕΠ παραμένουν και ο κόσμος τα βιώνει».

Αναφορικά με τις παρεμβάσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι «αντιλαμβανόμαστε ότι τα 650 δεν είναι αρκετά για να βγει ο μήνας. Έχουμε πρόγραμμα για την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Όπως είπε, «η μεσαία τάξη κυριολεκτικά τσακίστηκε» και επεσήμανε ότι «έχουμε συγκεκριμένες πολιτικές για να άρουμε τις συνέπειες αυτές».

Σχετικά με το επιχείρημα ότι στην Ελλάδα δε γίνονται επενδύσεις ανέφερε την περίπτωση του Ελληνικού όπου όπως είπε δεν υφίσταντο οι βασικές προϋποθέσεις. Κατηγόρησε δε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «έχει κληθεί για να συζητήσει για αυτό το ζήτημα και κρύβεται».

Επανέλαβε ότι το 2017 και το 2018 σημειώθηκε ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο πολιτικό και διπλωματικό εκτόπισμα»

Με αφορμή την προκλητικότητα της Τουρκίας ο Νίκος Παππάς, τόνισε ότι η Ελλάδα είχε σοβαρή υπομονετική εξωτερική πολίτική και ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έχουν στρατηγικές συμμαχίες με χώρες της περιοχής

«Η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι αν επιμείνει σε αυτό το δρόμο – έχει μόνο να χάσει. Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο πολιτικό και διπλωματικό εκτόπισμα» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η «Άγκυρα καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα με την οποία μπορεί να κάνει τέτοιο είδους ατασθαλίες».

«Διαπιστώνουμε ότι είναι καλό για την Ελλάδα ότι αυτό το μέτωπο έχει κλείσει» σημείωσε ο κ. Παππάς αναφορικά με το μακεδονικό.

Για την εκλογική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ανέφερε ότι τα ποσοστά του κόμματος του στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας είναι σταθερά.

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ κατηγορώντας την για παλαιοκομματισμό και κοροϊδία.

«Ο λαός καλείται να τιμωρήσει τους υποκριτές. Όλο το προηγούμενο διάστημα ακούγαμε ότι συμφωνία είναι προδοτική. Άρα τώρα τι κάνει η ΝΔ; Θα τηρήσει μία συμφωνία που θεωρεί προδοσία; Υποκριτικά του απέκρυψαν την αλήθεια, παίξανε φτηνά πολιτικά παιχνίδια για όσα γίνονταν τα τελευταία 30 χρόνια, και τώρα στήνουν τεράστια κοροϊδία» ανέφερε ο κ. Παππάς.

Σχολιάζοντας την αύξηση των ποσοστών του κόμματος «Μέρα 25» είπε ότι ο κ. Βαρουφάκης «έχει κάνει κάποιες άλλες επιλογές, και ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει».

Τέλος, σχολιάζοντας τις επικρίσεις που δέχθηκε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σχετικά με τον Οργανισμό Διαστήματος ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει κάνεναν. «Γιατί πρέπει να μένουμε πίσω; Η χώρα έχει τις δυνατότητες να παράγει τέτοια πολιτική ώστε να είναι στις 10 χώρες που θα πατήσει στη σελήνη», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Ακούστε και το χαρακτηριστικό ηχητικό:

Loading