Πάιατ σε Μητσοτάκη: «Δεν υπάρχει έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς»

«Δεν υπάρχει έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς» διαβεβαίωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, στη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του πρώτου στη Βουλή.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δυο ανδρών βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα κυρίως για τη Novartis, και την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Για την πρώτη υπόθεση, ο πρέσβης των ΗΠΑ σημείωσε πως «η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς». Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

 Τετ-α-τετ με τη Βρετανίδα πρέσβη

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις σχετικά με το Brexit και οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στη μετά Brexit εποχή.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βρετανίδα πρέσβη για τις επαφές που είχε ο ίδιος στο Μόναχο, επισημαίνοντας, παράλληλα την ανησυχία του για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο. Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, ενώ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βρετανίδα Πρέσβη και για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Loading