Ο Τσίπρας προχωρά με όσους θέλουν και μπορούν

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από χθες Πέμπτη επέστρεψε δριμύτερος από τις καλοκαιρινές του διακοπές, και οι στενοί του συνεργάτες που συμμετέχουν στον πρωινό καφέ θεωρούν τουλάχιστον υποβολιμαία τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εσωκομματικές αναταράξεις ενόψει της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Κομματικές πηγές μιλούν για αποπροσανατολιστική επίθεση από μερίδα ΜΜΕ προκειμένου να μην γίνουν ορατές από τους πολίτες οι επανειλημμένες κυβιστήσεις της κυβέρνησης, αλλά και οι αντιλαϊκές πολιτικές της.

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, εντάχθηκε και η χθεσινή ανεπίσημη ενημέρωση για τη σύσκεψη που είχε στο γραφείο του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή και του γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος εξέφρασε δημοσίως τη διαφωνία του για τα μέλη- “followers” και του οποίου η θέση θεωρείται άκρως επισφαλής.

Έμφαση και στη ΔΕΘ

Ο κ. Τσίπρας, άλλωστε, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στο εγχείρημα της ενσωμάτωσης της Προοδευτικής Συμμαχίας ανεξαρτήτως των διαφωνιών που θα προκύψουν και στην πορεία.

Αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, την ίδια ώρα που οι δημόσιες παρεμβάσεις του θα επικεντρώνονται στην άσκηση αντιπολίτευσης στη ΝΔ κι όχι στο εσωκομματικό μέτωπο.

Αναγνωρίζουν, ωστόσο, οι συνεργάτες του ότι δεν είναι όλοι σύμφωνοι στην Κουμουνδούρου με τους σχεδιασμούς του προέδρου τους, γι’ αυτό κι αναφέρουν πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί να δώσει την ευκαιρία σε όλους να εκφραστούν ακόμα και πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αυτό, σε απλά ελληνικά, σημαίνει μετάθεση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για την ερχόμενη άνοιξη από τα τέλη του τρέχοντος έτους ή τις αρχές του επόμενου, μολονότι κάτι τέτοιο δεν λέγεται δημοσίως.

Όπως κι αν έχει, ο κ. Τσίπρας προσδίδει ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία του στη ΔΕΘ το διήμερο 14- 15 Σεπτεμβρίου όπου κι αναμένεται να επιχειρήσει να πείσει, αξιοποιώντας υλοποιήσιμες προτάσεις στον τομέα της οικονομίας, πως παραμένει αξιόπιστη κυβερνητική εναλλακτική.

Loading