Ο Τσίπρας δεν είναι και τόσο οργισμένος με τον Καμμένο…

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Δεν έλειψαν οι “σπόντες” από τον Αλέξη Τσίπρα κατά του Πάνου Καμμένου στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, μολονότι κατά τη διάρκειά του δεν συζητήθηκαν τα εθνικά θέματα, αλλά η κουβέντα επικεντρώθηκε στην οικονομία.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, χαρακτηρίζουν ευφάνταστο δημοσίευμα το οποίο επικαλείται πληροφορίες για δήθεν τηλεφωνήματα μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, έκφραση δυσαρέσκειας και “διαφορά αλλά περίεργα”, για τα οποία υποστηρίζουν πως ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Κάποιοι, μάλιστα, το πηγαίνουν ακόμα παραπέρα και συσχετίζουν όσα είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Καμμένος με την κυριακάτικη ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, στην οποία εμμέσως πλην σαφώς αποκαλούσε “σουλτάνο” τον κ. Ερντογάν.

Υποστηρίζουν, δηλαδή, πως όχι μόνο ο υπουργός Άμυνας δεν πήγε κόντρα στον πρωθυπουργό και σε όσα είχαν συμφωνήσει στη μεταξύ τους συνάντηση πριν μερικές εβδομάδες, αλλά αντιθέτως είναι συμπαίκτες στο ίδιο παιχνίδι της σταδιακής κλιμάκωσης της ελληνικής τακτικής έναντι της τουρκικής με σαφή στόχευση στην άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων αξιωματικών.

Δεν είναι η πρώτη φορά”, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, “που ο κ. Καμμένος χρησιμοποιεί τη σκληρή γλώσσα που δεν ταιριάζει όχι μόνο στην θέση του πρωθυπουργού, αλλά και στην ιδιοσυγκρασία του κ. Τσίπρα για να πει, ωστόσο, όσα υποστηρίζει κι ο πρωθυπουργός. Το έχει κάνει, για παράδειγμα, και στα ζητήματα διαφθοράς στις επιθέσεις του στον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Τράβηξε αφτιά

Από εκεί και πέρα, πάντως, και στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο επέμεινε ότι κυβερνητική προτεραιότητα αυτήν τη στιγμή είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και συνεπακόλουθα του τέταρτου μνημονίου, η διευθέτηση του χρέους και η έγκριση του μεταμνημονιακού αναπτυξιακού σχεδίου.

Γι’ αυτό και τράβηξε, έστω σε φιλικό τόνο, τα αφτιά ορισμένων υπουργών οι οποίοι πιστεύουν ότι παίζοντας καθυστερήσεις, ιδίως στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, θα καταφέρουν να αποφύγουν τη βάσανο επώδυνων αποφάσεων.

Ο πρωθυπουργός τούς ξεκαθάρισε ότι το εύρος της μεταμνημονιακής εποπτείας θα εξαρτηθεί κι από την πλήρη υλοποίηση των 88 προαπαιτούμενων και γι’ αυτό δεν υπάρχουν περιθώρια για να πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα.

Loading