«Ο Σαββίδης λειτουργεί ως κωφάλαλος» (aud)

«Ο Σαββίδης ουσιαστικά λειτουργεί ως κωφάλαλος» (aud)
INTIME

Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις έδωσε συνέντευξη στο Νίκο Μάνεση και το ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 για όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες στο γήπεδο της Τούμπας, μιλώντας ως «πρόεδρος της Εταιρείας για τη Λαϊκή Βάση του ΠΑΟΚ», όπως δήλωσε.

Για τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, θεώρησε υπεύθυνο το διαιτητή Γιώργο Κομίνη: «την προχθεσινή κατάσταση την εξηλέκτρισε πλήρως ο διαιτητής», καθώς αρχικά κατακύρωσε το γκολ και στη συνέχεια «του αλλάζουν γνώμη οι παίκτες της ΑΕΚ».

«Ένας άνθρωπος που δεν ξέρει τη γλώσσα είναι κωφάλαλος. Ο Σαββίδης ούτε καταλαβαίνει τι του λένε, αν δεν είναι ρώσικα, ούτε μπορεί να μιλήσει στα ελληνικά. Ουσιαστικά λειτουργεί ως κωφάλαλος» είπε για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. «Είναι δυνατόν να επικυρώνει το γκολ ο διαιτητής, και να μπαίνει να κάνει τι; Άρα δεν είχε καταλάβει».

«Φυσικά να τιμωρηθεί γιατί μπήκε στο γήπεδο» δήλωσε, αλλά όχι για την οπλοφορία, καθώς «το όπλο είναι παντός καιρού και παντός τόπου, γιατί είναι άμυνα. Βεβαίως, δεν πρέπει να το δείχνεις, φυσικά», αλλά «όταν έχεις νόμιμη άδεια οπλοχρησίας, που φαίνεται να την έχει ο Σαββίδης, αυτό χρησιμοποιείται σε οποιονδήποτε τόπο», πόσω μάλλον στα γήπεδα, που «είναι αυξημένης επικινδυνότητας τόπος. Η μόνη παράβαση και θα πρέπει να τιμωρηθεί […] είναι ότι μπήκε μέσα στο γήπεδο».

Την έκδοση των εισιτηρίων για τον αγώνα, που αποφασίστηκε να γίνει ενώπιον θεατών τα ξημερώματα της ίδιας μέρας, τη χαρακτήρισε «προληπτική κίνηση», εάν δικαιωνόταν η έφεση.

Σε ερώτηση για τη διαφορά ανάμεσα στο ρολό ταμειακής μηχανής που χτύπησε τον Όσκαρ Γκαρθία και το κουτάκι μπίρα που χτύπησε το Βλάνταν Ίβιτς, ως «παλιός νομικός» εξέφρασε την εκτίμηση πως «λειτουργεί η αρχή της αναλογικότητος – προφανώς έτσι γίνεται η ποινική δίκη πάντα. Π.χ., αν σε απειλήσω με πιστολάκι νερού και συ επειδή είναι νύχτα δεν το βλέπεις, μπορεί να τρομάξεις και να πάθεις κάτι και να πεθάνεις, τιμωρείσαι αντιστοίχως», καθώς «ποτέ δεν εξισούται το πιστολάκι το νερένιο με το πραγματικό, δηλαδή ποτέ το χαρτί με το τενεκεδάκι».

Loading