Ο Πάνος Καμμένος προβάρει ρόλο… ΠΑΟΚάρχη!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Ο Πάνος Καμμένος είναι έτοιμος να τα τινάξει όλα στον αέρα και να ρίξει την κυβέρνηση;

Ή, μήπως, ισχύουν όσα διαρρέει το Μαξίμου κι ο υπουργός Άμυνας παραμένει «ερωτευμένος» με τον πρωθυπουργό και τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει το «γάμο» τους;

Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν και τους δύο άνδρες.

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Καμμένος αισθάνεται παραγκωνισμένος από το κεντρικό σύστημα λήψης αποφάσεων σε καίρια ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, όπως τα Ελληνοτουρκικά και το Μακεδονικό.

Από την άλλη, ωστόσο, δεν έχει καμία διάθεση ρήξης, γι’ αυτό κι έσπευσε να απαιτήσει από τους βουλευτές και τα στελέχη του δημόσιο σιωπητήριο μέχρι τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ που είναι προγραμματισμένη γι’ αύριο.

Για την Τρίτη έχει, άλλωστε, προγραμματιστεί και συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, με επίσημο θέμα συζήτησης την τύχη των δύο Ελλήνων αξιωματικών που εξακολουθούν να κρατούνται δίχως κατηγορητήριο στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες μας, ο κ. Καμμένος κι από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα επιχειρήσει να δώσει το διακριτό στίγμα των ΑΝΕΛ σε σχέση με την επίσημη κυβερνητική πολιτική απέναντι στην Τουρκία και στην ΠΓΔΜ.

Στην ίδια προσπάθεια να πείσει ότι το κόμμα του παραμένει πιστό στον πατριωτισμό και στη λαϊκή Δεξιά θα υπερασπιστεί με τρόπο τον Ιβάν Σαββίδη, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο ομογενής επιχειρηματίας κι ο ΠΑΟΚ βρίσκονται στο στόχαστρο γιατί ενοχλούν τα συμφέροντα των ολιγαρχών της Αθήνας.

Ο υπουργός Άμυνας διαβλέπει πως υπάρχει κενός πολιτικός χώρος στη βόρεια Ελλάδα, γι’ αυτό κι ευελπιστεί πως θα είναι αυτός ο οποίος θα στεγάσει όσους αισθάνονται κομματικώς άστεγοι ύστερα από όλα όσα έχουν συμβεί με τα Σκόπια και τον ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά του, πάντως, το Μαξίμου συνεχίζει να υποστηρίζει πως η σχέση και η συνεργασία Τσίπρα- Καμμένου είναι πολύ καλές και πως η κυβερνητική τους σύμπραξη θα φτάσει τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, σημειώνουν πως οι περί του αντιθέτου φωνές επιθυμούν να τραβήξουν μακριά τα φώτα της δημοσιότητας από το σκάνδαλο Novartis το οποίο εκθέτει τη ΝΔ.

 

Loading