Ο Καραμανλής καλύπτει τον Αβραμόπουλο

Πλήρη κάλυψη στον Δημήτρη Αβραμόπουλο παρέχει ο Κώστας Καραμανλής, μέσω κύκλων του, για όσα υποστήριξε ο πρώην υπουργός του για τα αντιγριπικά εμβόλια που παραγγέλθηκαν μαζικά το 2009.

Σύμφωνα με τη διαρροή που έγινε από το στρατηγείο του πρώην πρωθυπουργού στην Παναγή Κυριακού: «Σε σχέση με τα μεγάλης σημασίας θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα».

Τι αναφέρει στην κατάθεσή του ο “Μάξιμος Σαράφης”

Με αφορμή την παρέμβαση Καραμανλή για την υπόθεση «Novartis» και τα όσα καταλογίζουν στον ευρωπαίο επίτροπο, έχει ιδιαίτερη σημασία η αναφορά που κάνει στην κατάθεσή του και στους δυο, ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης».

«Ο Φρουζής, τότε αντιπρόεδρος της Νοβάρτις Ελλάς, επικοινώνησε σε ανώτατα στελέχη της εταιρείας ότι ο λόγος που υπερτιμολογήθηκε το ποσό της χορηγίας, ήταν η εξασφάλιση ευνοϊκής μεταχείρισης της Νοβάρτις από τον κ. Αβραμόπουλο, τότε υπουργό Υγείας. Η εξυπηρέτηση αυτή, πραγματοποιήθηκε για την ταχύτερη έγκριση και υψηλότερη τιμολόγηση ογκολογικών φαρμάκων της εταιρείας όπως π.χ. το φάρμακο AFFINITOR. Επίσης, επί υπουργίας του υπήρξε στενή συνεργασία της Νοβάρτις και του υπουργείου μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ και του γενικού διευθυντή Παπαδημητρίου Θεόδωρου, που σε συνεργασία με τον Φρουζή διαχειρίστηκαν το ζήτημα της πανδημίας Η1Ν1. Η Νοβάρτις την περίοδο 2008 – 2009 είχε εμβόλια για το Η1Ν1 τα οποία παραγγέλθηκαν από το υπουργείο Υγείας, μετά την αναβάθμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ της πανδημίας στην μέγιστη βαθμίδα πέντε».

Και καταλήγει: «Με τον ανωτέρω τρόπο, ο τότε υπουργός Υγείας Αβραμόπουλος, παρέσυρε τον τότε πρωθυπουργό (Κ. Καραμανλή) ο οποίος τελούσε εν αγνοία, να εξαγγείλει ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραγγείλει πανδημικά εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού της».

 

Loading