«Ο Ερντογάν θα αξιοποιήσει γεγονότα για ένα θερμό επεισόδιο»

Η Λιάνα Κανέλλη φοβάται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να προκαλέσει ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και για αυτόν το λόγο «θα αξιοποιήσει θρησκευτικά, μειονοτικά, τυχαία -όπως οι δύο στρατιωτικοί στον Έβρο- γεγονότα για ένα θερμό επεισόδιο, όταν τη φέρει σε θέση ισχύος».

Με δηλώσεις της στα Νέα, η βουλευτής του ΚΚΕ υποστήριξε πως η κυβέρνηση εμφανίστηκε απροετοίμαστη και υποτίμησε το συμβάν με τους δύο στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο.

Γι’ αυτόν το λόγο «χάθηκε πολύτιμος χρόνος», ωστόσο τώρα, σύμφωνα με την κ. Κανέλλη, «σημασία έχει να προστατευτούν οι δύο κρατούμενοι στρατιωτικοί και φυσικά, και δικονομικά και πολιτικά». Είναι σημαντικό, τονίζει, «να μη στοχοποιηθούν, αλλά να μη φύγει λεπτό το μάτι μας από πάνω τους».

Αναφορικά με τη βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, η Λιάνα Κανέλλη επεσήμανε ότι θα είναι «προπομπός σημαντικότερων επιχειρήσεων» και σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «όσο βαθύτερα εμπλεκόμαστε στους σχεδιασμούς του Ευρωατλαντικού Συμφώνου, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να πληρώνουμε κυριολεκτικά τα κερατιάτικα της προστασίας».

«Εκλογές όταν Τσίπρας και Καμμένος ξεμείνουν από κωλοτούμπες»

Όσον αφορά την περιβόητη έξοδο από το Μνημόνιο, η βουλευτής του ΚΚΕ σχολίασε δηκτικά ότι «Πόρτα ανοίγει, πόρτα κλείνει», ενώ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ανέφερε ότι θα γίνουν «όταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος ξεμείνουν από κωλοτούμπες και πάρουν και τις κατάλληλες οδηγίες από τους υποστηρικτές και συμμάχους τους ή καταρρεύσουν οι ευκαιρίες για εκμετάλλευση των εντυπώσεων».

Loading