Επενδυτής «μαϊμού» μιλούσε με τον Φλαμπουράρη

«Επενδυτής μαϊμού στο Μαξίμου» είναι ο τίτλος του βασικού ρεπορτάζ του σημερινού, πρώτου φύλλου της εφημερίδας «ΜΠΑΜ», που κάνει λόγο για συναντήσεις που φέρεται να είχε ο Αλέκος Φλαμπουράρης με αμφιλεγόμενο επιχειρηματία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, στο Μαξίμου έχουν «ανοικτές πόρτες σε οποιονδήποτε τάζει λαγούς με πετραχήλια, για να πετύχουν το success story. Φτάνει μία υπόσχεση και ένα μεγάλο όνομα προκειμένου ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, να φαντασιώνεται επενδύσεις και φαραωνικά έργα».

Ο Νίκος Κωστόπουλος και η… σχέση με την οικογένεια Συγγελίδη

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του ΜΠΑΜ, ο Νικόλαος Κωστόπουλος ίδρυσε την εταιρεία AIGLON SLP, με ονομασία που παραπέμπει στην εταιρεία κολοσσό της οικογένειας Συγγελίδη.

Μάλιστα, πηγή της εφημερίδας αναφέρει, ότι ο ιδρυτής της εταιρείας ισχυρίζεται δεξιά και αριστερά ότι πίσω από την εταιρεία βρίσκεται όντως η γνωστή οικογένεια.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, πρόκειται για μία οικονομικά «αόρατη» επιχείρηση, με μετοχικό κεφάλαιο 10.000 ευρώ, με έδρα το Λουξεμβούργο, αναφέρει η εφημερίδα.

Αυτό, πάντως, δεν εμπόδισε τον Νικόλαο Κωστόπουλο να κλείνει ραντεβού με πολιτικούς για διάφορα μεγαλόπνοα projects, με πρώτο και καλύτερο αυτό της διάσωσης της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝΚΛΩ, πρώην Κλωνατέξ), που από το 2012 βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

«Ιδανικός γαμπρός για το Μαξίμου»

Εμφανιζόμενος ως συγγενής και συνεταίρος της οικογένειας Συγγελίδη, ο Κωστόπουλος έμοιαζε με άνθρωπο τεραστίων οικονομικών δυνατοτήτων και ιδανικός «γαμπρός» για το Μαξίμου, υποστηρίζει το εν λόγω δημοσίευμα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τον κατέστησε συνομιλητή της, χωρίς να ελέγξει το παρελθόν και το ποιόν του.

Οι συναντήσεις με τον Φλαμπουράρη

Μάλιστα, ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει, ότι τον Μάιο του 2017 ο Κωστόπουλος κατάφερε να συναντηθεί και με τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη. Οι δύο άνδρες, εξάλλου, φέρονται να συναντήθηκαν όχι μία, αλλά τρεις φορές, για να συζητήσουν την «πρόταση 100 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα κατευθύνονταν εκτός από την ΕΝΚΛΩ και στους τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο κ. Φλαμπουράρης φέρεται να απαντούσε με βεβαιότητα «Μα φυσικά πρόκειται για την οικογένεια Συγγελίδη! Μιλάμε για πολλά λεφτά!».

Μάλιστα, την επικείμενη… επένδυση είχαν σπεύσει να παρουσιάσουν και ορισμένα φιλοκυβερνητικά φύλλα, προαναγγέλλοντας τη σωτηρία και την επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, πάντως, έπειτα από κάποιες επισκέψεις, ο Αλέκος Φλαμπουράρης και το Μαξίμου κατάλαβαν πως είχαν απέναντί τους έναν άνθρωπο που «άλλα λέει και άλλα εννοεί» και πως δεν επρόκειτο να προχωρήσει η επένδυση…

Ο επενδυτής "μαϊμού" που μιλούσε με τον Φλαμπουράρη

Loading