Ο Βαρουφάκης αντιγράφει το ΣΥΡΙΖΑ!

Ρελάνς στο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ο Γιάνης Βαρουφάκης με το συνέδριο του ΜέΡΑ 25 το οποίο προγραμματίζει για τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν, πάνω κάτω, θα διεξαχθεί και το συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Την οργάνωσή του αναλαμβάνει ο Κώστας Μπιτσάνης, σύζυγος της βουλεύτριας του κόμματος Σοφίας Σακοράφα, ενώ αναμένεται να συγκροτηθούν Πολιτική Επιτροπή και Πολιτική Γραμματεία- στο πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ-, καθώς και νεολαία και συνδικαλιστικό παρακλάδι.

Στην ψηφοφορία, μάλιστα, για τα όργανα θα συμμετάσχουν και τα μέλη του DiEM 25, του πανευρωπαϊκού φορέα που έχει συγκροτήσει ο κ. Βαρουφάκης.

Στο χρονικό διάστημα μέχρι τη διενέργεια του συνεδρίου θα διεξαχθούν προσυνεδριακές συνδιασκέψεις σε όλη τη χώρα, παραλλήλως με την καμπάνια εγγραφής νέων μελών, την οποία, επίσης υπενθυμίζουμε, ξεκινά κι ο ΣΥΡΙΖΑ από το Σεπτέμβριο για λογαριασμό του βεβαίως.

Όσον αφορά το διυπουργικό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται σήμερα Πέμπτη στη Βουλή- ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει απόψε- στο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως με τις υπερεξουσίες που δίνονται στους δημάρχους και στους περιφερειάρχες ουσιαστικώς η κυβέρνηση ακυρώνει την πρόσφατη ψήφο του ελληνικού λαού στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, χωρίς καν να έχουν συγκροτηθεί τα συμβούλια.

Ως προς το ζήτημα της κυβερνησιμότητας, στην Κουμουνδούρου τονίζουν πως ο «Κλεισθένης» το έλυνε, τουλάχιστον για τη συντριπτική πλειονότητα των δήμων, και πως η κυβέρνηση νομοθετεί για να ευνοήσει ορισμένες πολύ μεμονωμένες περιπτώσεις, αναφερόμενοι κυρίως στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Παραλλήλως, σημειώνουν πως με τον έλεγχο που θα ασκούν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες στις οικονομικές επιτροπές ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για νέο κύκλο έξαρσης της διαφθοράς στην τοπική αυτοδιοίκηση, που ευνοείται από την θεσμοθέτηση τοπικών αρχόντων- αυτοκρατόρων.

«Φοβούνται τους φοιτητές»

Σε σχέση με την πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού άσυλου, στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι η καλλιέργεια κλίματος φόβου κι ανάμεσα στους φοιτητές και στους καθηγητές κι αυτό γιατί τρέμει μπροστά στην επώαση νέων ιδεών και τη μαχητικότητα του πιο δυναμικού κομματιού της κοινωνίας μας.

Επισημαίνουν, εξάλλου, και την άρνηση των αστυνομικών, όπως αυτή εκφράστηκε και στη Βουλή από τον εκπρόσωπό τους, να αναλάβουν το ρόλο φύλαξης εντός των πανεπιστημιακών χώρων.

Loading