«Οι τούρκοι ψαράδες έχουν αποθρασυνθεί τελείως»

Για αλλεπάλληλες παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων από την πλευρά των τούρκων ψαράδων έκανε λόγο η διευθύντρια ερευνών του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας, Αναστασία Μήλιου, μιλώντας στον ρ/σ  «Θέμα».

«Οι Τούρκοι τώρα πια έχουν αποθρασυνθεί. Είναι σαν να θεωρούν κεκτημένο δικαίωμα να ψαρεύουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Την περασμένη εβδομάδα, είχαμε μια μηχανότρατα. Χθες είχαμε δέκα μηχανότρατες από το Αγαθονήσι μέχρι και τη Λέρο» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «σε παλαιότερες καταστάσεις, οι Τούρκοι μόλις έβλεπαν κίνδυνο αποχωρούσαν. Την περασμένη εβδομάδα έβριζαν, απειλούσαν και θεωρούσαν δεδομένο ότι δεν θα τους σταματήσει κανείς».

Πάνω σε αυτό το θέμα συμπλήρωσε ότι οι αλιείς της γειτονικής χώρας φτάνουν πλέον μέχρι και 100 μέτρα από τα ελληνικά νησιά. «Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο έχουμε εντολές να οδηγήσουμε το πλοίο στο λιμάνι ή απλά να κάνουμε συστάσεις με μια σβούρα γύρω από τη μηχανότρατα. Πιστεύω ότι υπάρχει πολιτική εντολή πίσω από αυτό. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει διαδικασία σύλληψης. Τα σκάφη αυτά, θα έπρεπε να οδηγούνται στο λιμάνι» κατέληξε η κ. Μήλιου.

Loading