Οι σίγουροι βουλευτές της ΝΔ για το συλλαλητήριο

Του Χρήστου Τσαλικίδη

Κανονικά θα δώσουν το παρών οι βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στη Μακεδονία στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το Σκοπιανό, όπως άλλωστε είχε γράψει το politik.gr από την περασμένη Δευτέρα.

Η χθεσινή τους συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς είχε ως αποτέλεσμα να  ισχύσει η ορθή πολιτικά άποψη  πως τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ελεύθερα να αποφασίσουν κατά συνείδηση αν θα συμμετέχουν στη μεγάλη κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου μπροστά το Λευκό Πύργο.

«Είναι προσωπική απόφαση του κάθε στελέχους και βουλευτή για το αν θέλει ή όχι να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Κυριακής» τους τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  ανάβοντάς τους στην ουσία το «πράσινο φως» να παραστούν.

Αυτοί που πρωτοστάτησαν

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτοι που έθεσαν επιτακτικά θέμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο ήταν οι Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Γεωργαντάς, Σταύρος Καλαφάτης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Φωτεινή Αραμπατζή. Αυτοί είναι και οι “σίγουροι” που θα συμμετέχουν και στο συλλαλητήριο. Οι συγκεκριμένοι άλλωστε ήταν εκείνοι που πρωτοστάτησαν για να πραγματοποιηθεί ο κύκλος διαδοχικών επαφών με τον πρόεδρο του κόμματος προκειμένου να του μεταφέρουν το «θερμό» κλίμα που εισπράττουν από την κοινωνία για το Σκοπιανό. Κλίμα, το οποίο αν διαβάσει κανείς τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι και ιδιαίτερα… φιλικό προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Στην ίδια συνάντηση τέθηκε επίσης και το ζήτημα της δημόσιας θέσης που θα πρέπει να πάρει η Νέα Δημοκρατία όσον αφορά στο ζήτημα της σύνθετης ονομασίας, ιδίως μετά τη γνωστοποίηση των προτάσεων Νίμιτς. Η απόφαση και προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους παρευρισκόμενους ήταν ότι θα πρέπει να αποφεύγουν την οποιαδήποτε αναφορά σε σύνθετη ονομασία. Διευκρίνισε δε πως  στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επανεξεταστεί μόλις η κυβέρνηση ανοίξει τα χαρτιά της και υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

Ανεύθυνη η κυβέρνηση

Σε γενικό επίπεδο, ωστόσο, η θέση της Νέας Δημοκρατίας για το Σκοπιανό είναι πως η κυβέρνηση χειρίζεται ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα με όρους εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης και τελείως ανεύθυνα. Στην Πειραιώς αιτιολογούν τη θέση τους αυτή ισχυριζόμενοι πως δυο μήνες τώρα δεν υπήρξε καμία ενημέρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης  από πλευράς των αρμόδιων υπουργείων και πως όλες οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί ερήμην της Βουλής.

Όσο για τα συλλαλητήρια; Οι πολίτες είναι ελεύθεροι να εκφρασθούν όπως επιλέγουν και άρα οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να κάνουν αυτό που επιλέγουν.

 

Loading