«Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν καλά ότι η μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή»

Η πολιτική αλλαγή είναι η μόνη λύση για τη χώρα, όπως τονίζει ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Άποψη του Νότου», υποστηρίζοντας πως μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη «μπορεί να βελτιώσει το κλίμα, να φέρει επενδύσεις και νέες δουλειές για τους Έλληνες. Ξέρει, θέλει και μπορεί να μειώσει τους φόρους, να στηρίξει την ελληνική κοινωνία».

Για το success story της Κυβέρνησης

«Είναι μεγάλο ψέμα. Το 3ο πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο και ξεκινάει το 4ο Μνημόνιο, με ψηφισμένα μέτρα για το 2019-2020 ύψους 5,2 δις ευρώ, με περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου και με μία πρωτοφανή πρωτοτυπία: ότι περιέχει δεσμεύσεις χωρίς χρηματοδότηση».

Για το ιδιωτικό χρέος

«Τα χρέη των πολιτών, μόνο προς την εφορία, ξεπέρασαν τα 102 δισ. ευρώ. Ένας στους δύο Έλληνες φορολογούμενους αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στην εφορία. Και πάνω από 1 εκατ. πολίτες έχουν ήδη υποστεί κατασχέσεις. Γίνονται πλέον σχεδόν 1.000 κατασχέσεις την ημέρα. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί για χρέη προς τις τράπεζες, ενώ από το Μάιο –με απόφαση της Κυβέρνησης– θα αρχίσουν οι πλειστηριασμοί και για χρέη προς το Δημόσιο. Κατά τα άλλα, η ανερμάτιστη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για μια δήθεν καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια. Είναι άλλη μια βρώμικη απάτη. Γι’ αυτό ακριβώς, η μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή. Και αυτό το γνωρίζουν πλέον καλά οι Έλληνες πολίτες».

Για τα εθνικά θέματα

«Tον τελευταίο χρόνο έχουμε πλήρη αναζωπύρωση τριών βασικών ζητημάτων που άπτονται της εξωτερικής πολιτική της χώρας μας: Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια. Με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν επιδεινωθεί, η οποία με προχειρότητα και ανικανότητα ακολουθεί μια επικίνδυνη στάση. Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος πάνε χέρι-χέρι. Ο ένας καλύπτει τον άλλον, ο ένας εξαρτάται από τον άλλον, και μαζί βυθίζουν τη χώρα».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει τις όσο το δυνατόν ευρύτερες κοινωνικές και κοινοβουλευτικές συμμαχίες, για να κάνουμε πράξη το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα· και ναι, υπάρχουν κοινά σημεία στα οποία “συναντιόμαστε” με άλλες δυνάμεις».

Για τις φήμες περί μεταπήδησής του στη Β΄ Αθηνών

«Η εκλογική μου περιφέρεια ήταν και παραμένει ο νομός Ηρακλείου. Τους φίλους και τους ανθρώπους που σε στήριξαν και σε εμπιστεύτηκαν δεν τους ξεχνάς, ούτε τους γυρνάς την πλάτη όταν αναλαμβάνεις υψηλότερες θέσεις ευθύνης».

Loading