Οι δύο λόγοι που ο Τσίπρας χάρηκε με Σαμαρά-Βενιζέλο!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Ο Αλέξης Τσίπρας τρίβει τα χέρια του με την επανεμφάνιση των Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλου!

Ο πρωθυπουργός εκτιμά- το επισήμανε, άλλωστε, και στην ομιλία του στη Βουλή για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη Novartis- πως η δυναμική, αρχηγική επανεμφάνιση του προκατόχου του στην πρωθυπουργία και του πρώην συγκυβερνήτη του ενδυναμώνει τη δική του παρουσία στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Κι αυτό όχι μόνο γιατί θυμίζει στον ελληνικό το παλιό πολιτικό προσωπικό που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και στη μνημονιακή περίοδο.

Δεν το είπε, βεβαίως, στο Κοινοβούλιο με αυτά τα λόγια, αλλά ο κ. Τσίπρας επιχαίρει για την εσωκομματική ταραχή που θα προκαλέσει, όπως τουλάχιστον πιστεύει, στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν τις ομιλίες τους οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος.

«Οι δυο τους δεν μίλησαν μόνο για τη Novartis ή, για να είμαι πιο ακριβής, δεν μίλησαν κυρίως για τη Novartis, αλλά για όλα τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα.

Δεν θα πρέπει να χάρηκαν και πολύ γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Γεννηματά», μας ανάφερε σκωπτικά αργά χθες το βράδυ κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε πως δεν ήταν τυχαίες ούτε οι αναφορές του πρωθυπουργού στον Ανδρέα Παπανδρέου και στον Κώστα Καραμανλή, οι οποίες έγιναν σε μια προσπάθεια δημόσιας υποτίμησης των σημερινών ηγεσιών των κομμάτων τους μέσω της δικαίωσης ιστορικών ηγετών τους.

Δεν είναι, επίσης, τυχαίο πως ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση στη Βουλή ανάπτυξε τη δεύτερη γραμμή άμυνας της κυβέρνησης στην περίπτωση που ο θησαυρός αποδειχθεί άνθρακας.

Αυτή συνίσταται στην κατηγορία περί πολιτικής ευθύνης όσων κυβέρνησαν τη χώρα τις προηγούμενες δεκαετίες για τον εκτροχιασμό της δαπάνης (και) στο χώρο της Υγείας.

«Από τη στιγμή που σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει παραδεχθεί την ύπαρξη σκανδάλου οφείλει να αναλάβει τουλάχιστον την ευθύνη πως αυτό έλαβε χώρα κάτω από τη μύτη της», μας επισημαίνει η ίδια πηγή, «πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για ένα σκάνδαλο τριών δισ. ευρώ», συμπληρώνει.

Loading