«Οι βουλευτές της ΝΔ είναι ελεύθεροι να πάνε στο συλλαλητήριο»

Την ίδια γραμμή που ακολούθησε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, θα ακολουθήσει και σε αυτό της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου στην πλατεία Συντάγματος για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Τούτο σημαίνει ότι ο κάθε βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ελεύθερος να πράξει κατά συνείδηση, όπως τόνισε σήμερα και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, Κωστής Χατζηδάκης.

Από εκεί και πέρα, επιβεβαιώνοντας πλήρως το σημερινό ρεπορτάζ του politik.gr ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι η συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη θα γίνει για λόγους θεσμικής τάξεως.

“Για λόγους θεσμικής τάξεως η συνάντηση”

«Θα πάμε για λόγους θεσμικής τάξεως. Όποιο παράθυρο συνεννόησης και συναίνεσης υπήρχε το έχει κλείσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, με την ανεύθυνη στάση του στο ζήτημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης και αναφορικά με το ζήτημα των Σκοπίων πρόσθεσε πως…«η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη. Από την αρχή το κόμμα έχει υπογραμμίσει πως ο αλυτρωτισμός πρέπει να παταχθεί αρχικά από την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων».

Επίσης σχετικά με το επικείμενο συλλαλητήριο της Αθήνας για το ίδιο ζήτημα υπογράμμισε: «Γιατί το 2008 δεν είχαμε συλλαλητήριο με την κυβέρνηση Καραμανλή. Διότι η κυβέρνηση είχε ενημερώσει την αντιπολίτευση και οι πολίτες γνώριζαν ότι υπήρχε συγκεκριμένη θέση για το ζήτημα. Την κινητοποίηση για τα συλλαλητήρια την ξεκίνησε η ίδια η κυβέρνηση με την αλαζονεία της. Οι βουλευτές της ΝΔ όπως και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν. Η κυβέρνηση είναι ικανή για κάθε επικοινωνιακό κόλπο και τρικ, αλλά ανίκανη να βρει οποιαδήποτε λύση.

Άρα έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν βλέπω πιθανή τη σύγκλυση πολιτικών αρχηγών, καθώς ο κ. Τσίπρας έχει αυτουπονομευθεί».

Loading