Οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των δήμων ζήτησε από τον Τσίπρα ο Γ. Μπουτάρης

Μεγαλύτερη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στο 11ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Εμείς ξέρουμε πού χωλαίνουμε και πού έχουμε ελλείψεις. Όχι η κεντρική κυβέρνηση» σχολίασε δηκτικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κάνοντας ειδική αναφορά στις θεσμικές αλλαγές που είναι απαραίτητες να γίνουν από την κυβέρνηση

Έβαλε καλό βαθμό στο υπουργείο Εσωτερικών

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Γιάννης Μπουτάρης παρατήρησε πως «αρκετές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών είναι σε σωστή κατεύθυνση. Πρέπει όμως απαραιτήτως να συμπληρωθούν με τις απαραίτητες και μεγάλες θεσμικές τομές. Για να αποκτήσουμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που να σέβεται το όνομα και το ρόλο της. Για να μπορούμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας».

«Η απλή αναλογική θα μας βοηθήσει να ωριμάσουμε»

Όσον αφορά την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές και το διοικητικό μέλλον των δήμων, ο Γιάννης Μπουτάρης υποστήριξε ότι  ένας αναλογικότερος εκλογικός νόμος ευνοεί τέτοιου «παρατάξεις που μπορούν να συνάψουν συμμαχίες. Πρέπει σταδιακά να καλλιεργήσουμε μια περισσότερο συναινετική πολιτική κουλτούρα. Και ένας αναλογικότερος εκλογικός νόμος, θα μας βοηθήσει ελπίζω, να ωριμάσουμε και να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

 

 

Loading