Ν. Ρωμανός: «Για την Δημοκρατία οι επόμενες εκλογές»

Την εκτίμηση ότι «οι επόμενες εκλογές θα είναι και εκλογές για την ίδια την Δημοκρατία», εξέφρασε σε συνέντευξή του, στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Ερωτηθείς σε σχέση την κατάσταση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ο κ. Ρωμανός έκανε λόγο για μια κατάσταση «εκτροπής», και για «γεγονότα που υπονομεύουν την λειτουργία της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και ευρύτερα των θεσμών».

Αποτιμώντας την πορεία που εξελίσσεται η υπόθεση Novartis, ο κ. Ρωμανός, τόνισε ότι είναι «πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει ένας πρώην παρανόμως προστατευόμενος μάρτυρας (σσ Νίκος Μανιαδάκης) να καταγγέλλει ότι δέχτηκε πιέσεις για να υποδείξει πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς». Όσον αφορά δε τον χαρακτηρισμό «παρανόμως», ο  αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξήγησε ότι «ο νόμος λέει ότι δεν μπορεί ένας μάρτυρας εφόσον έχει εμπλοκή στην υπόθεση να είναι προστατευόμενος», ενώ πρόσθεσε ότι «ο Πολάκης ήξερε προσωπικά και τον ίδιο τον μάρτυρα αλλά και την εμπλοκή στην υπόθεση εδώ και ένα χρόνο».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η υπόθεση αυτή μετά και τις καταγγελίες του μάρτυρα, «γελοιοποιεί όλο τον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την υπόθεση, η οποία δεν κρατά ούτε τα προσχήματα, ενώ επιτέθηκε προσωπικά και κατά του κ. Πολάκη, χαρακτηρίζοντας ως «πρωτοφανές και απαράδεκτο να εκβιάζει κάποιος δημόσια τους ανώτατους λειτουργούς της Δικαιοσύνης».

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τις δηλώσεις Τζανακόπουλου, περί μειοψηφικής κυβέρνησης και εάν θα ήταν πιθανό αυτό το σενάριο, ο κ. Ρωμανός εκτίμησε ότι «σε μια κανονική χώρα ούτε τα παραπάνω θα συζητούνταν», ενώ πρόσθεσε ότι «παρόλο που το επιτρέπει το Σύνταγμα, μπροστά σε τόσο κρίσιμα ζητήματα θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να σταθεί μια τέτοια κυβέρνηση».

Loading