Ν. Δένδιας: «Εξ Ανατολών της χώρας ο πραγματικός κίνδυνος»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ν. Δένδιας, τονίζοντας πως «η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να συντηρεί πολλά ανοιχτά μέτωπα στα σύνορά της».

Ο πραγματικός κίνδυνος βρίσκεται «εξ Ανατολών της χώρας», επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και σημειώνει για τις διαπραγματεύσεις με της ΠΓΔΜ, ότι «μπορεί να αξιοποιηθεί το κεκτημένο της κυβέρνησης Καραμανλή από το Βουκουρέστι».

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει «παντελώς απαράδεκτη» τη στάση του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εκφράζει την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί εγκαίρως για τις συνέπειες από τη στρατηγική της γειτονικής χώρας στην ευρύτερη περιοχή και για την ενδεχόμενη κλιμάκωσης της.

Τι λέει ο Ν. Δένδιας για Χρυσή Αυγή και Novartis

Ερωτηθείς για τη στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στις βιαιότητες της Χρυσής Αυγής εντός και εκτός Βουλής, ο Νίκος Δένδιας ζητά την «πλήρη πολιτική απομόνωσή της χωρίς αστερίσκους», ενώ εκτιμά ότι η αναζωπύρωση της δράσης της οφείλεται σε συγκεκριμένη στρατηγική.

Παράλληλα, ζητά αφενός επαγρύπνηση των διωκτικών αρχών για τη δράση των ταγμάτων εφόδου και αφετέρου ταχύτερους ρυθμούς στη δίκη της, προκειμένου να υπάρξει ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για το αν «αποτελεί εγκληματική οργάνωση».

Για την εμπλοκή του ονόματος του Άδωνη Γεωργιάδη στο σκάνδαλο Νovartis και την ενδεχόμενη αποδοχή της παραίτησης του από τη θέση του αντιπρόεδρου της ΝΔ, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι από τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες «δεν μπορεί να στηριχτεί δικονομικά κατηγορία», ενώ για το θέμα της παραίτησης ανέφερε ότι έγκειται στη δικαιοδοσία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσον αφορά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Δένδιας τονίζει ότι εκφράζει το «όλον» και σύντομα «θα είναι ένας φιλελεύθερος πρωθυπουργός».

Loading