Ντράγκι σε Παπαδημούλη: “Δεν είμαι απαισιόδοξος για Ελλάδα”

Στο πλαίσιο του οικονομικού διαλόγου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης τοποθετήθηκε σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις θετικές εκτιμήσεις που αφορούν την προοπτική της ελληνικής οικονομίας την ώρα που όπως είπε…«ορισμένα μέσα ενημέρωσης στην πατρίδα μου, την Ελλάδα, το εμφάνισαν ως ένα πολύ μεγάλο καυγά και διαφωνία ανάμεσα στον Μάριο Ντράγκι και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο».

Και πρόσθεσε πως…«πριν ακριβώς από μία εβδομάδα, στο Eurogroup της 19ης Φεβρουαρίου, ο κ. Σεντένο, ο κ. Μοσκοβισί αλλά και ο κ. Ρέντλινγκ επιβεβαίωσαν με δημόσιες δηλώσεις τους τη θετική προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Προεξόφλησαν ότι με τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί από τις ελληνικές αρχές, βαδίζουμε προς την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018», ενώ για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τρεις οίκους αξιολόγησης επεσήμανε ότι «με δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μετέχει στο κουαρτέτο των Θεσμών, να μας πείτε και τη δική σας εκτίμηση για αυτές τις προοπτικές. Είστε στο ίδιο μήκος κύματος με τους κ.κ. Σεντένο, Μοσκοβισί, Ρέντλιγκ, με τα συμπεράσματα των οίκων αξιολόγησης ή έχετε μια διαφορετική, πιο απαισιόδοξη εκτίμηση ως ΕΚΤ;»

Η απάντηση του Μ. Ντράγκι

Από την πλευρά του ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε: «Όχι, όχι δεν είμαι απαισιόδοξος! Όλες οι συμφωνηθείσες δράσεις έχουν εφαρμοστεί. Δύο προαπαιτούμενα που αφορούν το Ελληνικό και τους πλειστηριασμούς, αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Και γι’ αυτό τα όργανα θα καταλήξουν σε μια συγκεκριμένη αξιολόγηση για το αν έχει ολοκληρωθεί αυτό το προαπαιτούμενο κατά τις αρχές Μαρτίου, αφού πρώτα λάβουμε κάποιες συμπληρωματικές πληροφορίες από τις αρχές. Αυτή είναι η τρέχουσα κατάσταση αυτή τη στιγμή».

Loading