Ναυτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αιθιοπίας

Συμφωνία για ναυτική συνεργασία της Ελλάδας και της Αιθιοπίας επήλθε σήμερα στην Αντίς Αντέμπα και κατά τη διήμερη παραμονή του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών της αφρικανικής χώρας, Dr. Aklilu Hailemichae συζήτησαν για τη διεύρυνση συνεργασίας των δύο χωρών αλλά και την εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιθιοπίας.

 Αμοιβαία αναγνώριση πιστοποιητικών

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών μεταξύ των δύο Υπουργών, υπεγράφη συμφωνία ναυτικής συνεργασίας η οποία περιλαμβάνει την αμοιβαία αναγνώριση πιστοποιητικών ναυτικής ικανότητας των δύο χωρών.

Ο κ. Κατρούγκαλος κατά τη διήμερη παραμονή του στην Αιθιοπία συναντήθηκε με τους υπουργούς Πολιτισμού Dr. Hirut Waldemariam, παρά τω πρωθυπουργώ Dr. Fasil Nahum, που είναι αρμόδιος για το σύνταγμα στην Αιθιοπία, καθώς και με τον επίτροπο οικονομικών της Αφρικανικής Ένωσης καθηγητή Victor Adrianaivo Harison και τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Chrtistophe Litt.

Loading