Μ. Σπυράκη: Ποιος εκφράζει το υπουργείο Άμυνας, ο Καμμένος ή ο Κουβέλης;

Ευθείες βολές εναντίον της κυβέρνησης για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές στην Ανδριανούπολη εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Δεκαπέντε ημέρες μετά το σύνηθες, κατά τον πρωθυπουργό, επεισόδιο θέλω να ρωτήσω ποιος εκφράζει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ο κ. Καμμένος συνώνυμος του “εξαφανισμένος” που αποκαλεί “ομήρους” τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ή ο κ. Κουβέλης που αποκαλεί “υπερτροφικό” τον λόγο του προϊσταμένου του;» διερωτήθηκε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε «ποιες πρωτοβουλίες έλαβε η κυβέρνηση για να επιστρέψουν οι δυο Έλληνες»;

Όσον αφορά το τουρκικό βίντεο που δείχνει τους οκτώ Τούρκους που κρατούνται στην Ελλάδα, να προετοιμάζονται για το πραξικόπημα σε στρατόπεδο η  εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι η αρμοδιότητα για τους οκτώ βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η Νέα Δημοκρατία από την Προανακριτική για τη Novartis η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είπε «Πραγματικά με τη συμπεριφορά της κυβερνητικής πλειοψηφίας φαίνεται ότι οι βουλευτές κάλυψαν την απόσταση από τη συκοφαντία στη γελοιότητα. Αρκεί να δούμε τη σύγκριση των μαρτυριών, οι ίδιοι ψευδομάρτυρες που κατέθεσαν ότι πήγαιναν τροχήλατες βαλίτσες στο Μαξίμου οι ίδιοι κατέθεσαν ότι υπάρχουν έγγραφα ότι ζητούσαν συνάντηση το 2014. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει».

«Ποιος κράτησε σφικτά το χέρι της κυβέρνησης και δεν προχώρησε στην εξυγίανση;»

Όσον αφορά στην επίθεση του υιού του Ιβάν Σαββίδη στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη η κ. Σπυράκη είπε ότι «Η Νέα Δημοκρατία εργάζεται για να επανέλθει η νομιμότητα και στο ποδόσφαιρο» για να προσθέσει ότι «κανείς δεν εμπόδισε την κυβέρνηση να ελέγξει τον χώρο και να εφαρμόσει το νόμο». Αντίθετα όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνηση προχώρησε «στον εναγκαλισμό της με μία νέα γενιά ολιγαρχών και τους χρησιμοποίησε είτε για να ελέγχει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είτε ποδοσφαιρικές ομάδες».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τέλος κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τον υπάρχοντα νόμο, λέγοντας χαρακτηριστικά «Ποιος της κράτησε το χέρι σφιχτά και δεν προχώρησε στην εξυγίανση;».

Loading