Μοσκοβισί: «Έξοδος, αλλά όχι χωρίς δεσμεύσεις…»

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί. Ο Γάλλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ολοκλήρωση του προγράμματος, αλλά δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως «αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν δεσμεύσεις».

«Καλοκαίρι ορόσημο για την Ελλάδα»

«Σήμερα είχαμε καλά νέα από τις αγορές, διότι οι συναλλαγές πηγαίνουν πάρα πολύ καλά. Υπάρχουν υψηλά ποσοστά στη ζήτηση από τους επενδυτές και τούτο καταδεικνύει ότι είμαστε σε πολύ καλή τροχιά», είπε ο πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τον Πιερ Μοσχοβισί.

«Τώρα έχει έρθει η ώρα να προετοιμάσουμε τα βήματά μας προσεκτικά, διότι το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ένα ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα. Μετά από οκτώ έτη, νομίζω ότι τώρα έχει έρθει η ώρα να κάνουμε σχέδια και να οργανώσουμε την επόμενη ημέρα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Αυτό με πιο θετικό τρόπο, πιο αισιόδοξο για τον ελληνικό λαό, που έχει υποφέρει πολλά τα προηγούμενα έτη».

Αισιόδοξος ο Μοσχοβισί

«Έρχομαι εδώ, όντας αισιόδοξος και πεπεισμένος», δήλωσε από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσχοβισί και εξήγησε: «Είμαι αισιόδοξος, γιατί βλέπω ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης. Έχω δει στους αριθμούς, ανάπτυξη 1,6% και 1,5% για τα επόμενα έτη. Βλέπω ότι η ανεργία μειώνεται. Βλέπω ότι η επιστροφή στις αγορές έχει σχεδιαστεί, παρά τις αμφιβολίες, παρά τις αναταράξεις που υπάρχουν στις αγορές».

Ο ίδιος σημείωσε, πως «αυτό είναι ένα μήνυμα ότι μπορούμε να κινηθούμε προς μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι» και ανέφερε πως το μέλλον θα βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας.

Δεν παρέλειψε, πάντως, να ξεκαθαρίσει ότι θα υπάρχουν δεσμεύσεις ακόμη και μετά το τέλος του προγράμματος, λέγοντας: «Για μένα είναι σαφές. Όταν είσαι στο πρόγραμμα, είσαι σε πρόγραμμα. Όταν είσαι εκτός προγράμματος, είσαι εκτός. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν δεσμεύσεις. Αλλά όταν μιλάμε για μια καθαρή έξοδο, μιλάμε για μια επιτυχή ολοκλήρωση».

«Ναι», σχολίασε ο κ. Τσίπρας, «είναι πολύ φυσικό να εννοούμε τα ίδια πράγματα, να μιλάμε την ίδια γλώσσα, χωρίς διερμηνείς. Όχι, εδώ δεν χρειαζόμαστε διερμηνείς. Όχι επειδή μιλάμε αγγλικά, αλλά επειδή κατανοούμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading